Asics stopt je schoenen in de microgolf (en doet dat voor een hele goede reden)
© Pers

Asics stopt je schoenen in de microgolf (en doet dat voor een hele goede reden)

Door Yasa Allameh en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Wie droomt er nu niet van unieke en gepersonaliseerde schoenen? Het Japanse merk Asics heeft schoenen getest die zich aanpassen aan je persoonlijkheid... in de microgolfoven!

Het personaliseren van je favoriete paar sneakers is niet nieuw, maar vaak kost het weken of zelfs maanden om je eigen unieke paar in huis te krijgen. Asics belooft je een uniek paar in slechts 15 seconden. Het Japanse merk test namelijk sneakers die je gewoon in de magnetron kan plaatsen.

Asics is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe techniek waarbij ze de zool van de sneakers willen vervangen door microballen die geïntegreerd zijn in de zool en bovenzool van de schoen. Dankzij de microballen zou je voortaan zelf de kleuren van je nieuw paar sneakers kunnen kiezen in een mum van tijd.

Op dit moment zijn de innovatieve sneakers nog volop in een testfase, maar de eerste experimenten zouden alvast geslaagd zijn. Wij hopen alvast dat de schoenen binnenkort beschikbaar zullen zijn. De ervaring alleen al lijkt ons echt de moeite waard. Het Taiwanese bedrijf Tayin Research and Development is het brein achter deze verrassende en futuristische nieuwe techniek.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Asics, Microgolf, Personaliseren, Sneakers.