Antwerpen krijgt eigen officiële horloge
© Antverpia

Antwerpen krijgt eigen officiële horloge

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Hou je van diamanten en horloges? Vind je het helemaal geweldig als deze twee één worden? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij het Antwerpse horlogemerk Antverpia, dat sinds kort ook het officiële horloge is van het nieuwe diamantmuseum Diva.

Diamantmuseum Diva

De aantrekkingskracht en allure van de diamantindustrie in Antwerpen is er de laatste jaren wat op achteruitgegaan. Het Antwerpse diamantmuseum Diva probeert hier verandering in te brengen. Diva opende de deuren in mei en benadrukt de rol van Antwerpen als wereldhoofdstad van de diamant. De opening van Diva trok wereldwijd de aandacht en met Antverpia kiezen ze voor een dynamisch en modern horloge. Het lijkt er dus op dat ze aardig geslaagd zijn in het afschudden van dat stoffige imago.

Antverpia

Antverpia is een initiatief van de twee Antwerpse broers Dennis (33) en Stefan (35) Leemans. Ze sloegen de handen in elkaar met twee andere horlogemakers. Voor de twee broers zijn diamanten geen onbekend terrein: ze hebben de leiding over diamantbedrijf Casa Gi. Dit familiebedrijf is al voor enkele generaties actief in de diamantsector. Ze baten zelf de museumshop uit, waar de horloges verkocht worden aan democratische prijzen.

De collectie van Antverpia bestaat uit één model dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Je kan kiezen uit een zilver, goudgeel of roze exemplaar. Sommige modellen combineren twee kleuren: roos-zilver en goud-zilver bijvoorbeeld. De horloges zijn gemaakt van Zwitsers Ronda-binnenwerk en saffierglas. De cijfers bestaan uit 11 fijne Antwerpse diamanten, met uitzondering van cijfer 12. Op cijfer 12 kan je het logo van het merk terugvinden.

 

Meer horloge inspiratie? Lees dan ook: Geen beter excuus dan het zomeruur om een nieuw horloge te kopen

De volledige collectie ontdek je op de e-shop.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Diamant, Diamantmuseum, Horloges.