Ann Demeulemeester is niet langer in Belgische handen
© Imaxtree

Ann Demeulemeester is niet langer in Belgische handen

Leestijd: 1 min

De kogel is door de kerk: de Italiaanse retailer Antonioli neemt het Belgische modelabel Ann Demeulemeester over. De verkoop houdt het volledige archief van het merk, de flagshipstore in Antwerpen en een showroom in Parijs in.

/

De geruchtenmolen over de eventuele overname draaide al een tijdje op volle toeren. Zeker sinds het ontslag van hoofdontwerper Sébastien Meunier bij Demeulemeester begin juli. Laat gisterenavond werd het nieuws bevestigd aan modevlakbad WWD. Het merk Ann Demeulemeester heeft een nieuwe eigenaar: het Italiaanse Antonioli. De retailer met winkels in Milaan, Turijn, Lugano en Ibiza richtte eerder al New Guards Group op, dat ondertussen in handen is van Farfetch. Onder New Guards vallen verschillende streetwearmerken zoals Heron Preston en Palm Angels.

Ontwerpster Ann Demeulemeester zelf nam in 2013 al afscheid van haar eigen merk. De aandelen waren (grotendeels) in handen van Anne Chapelle. De zaakvoerster van BVBA 32, waar ook Haider Ackermann onder valt. Demeulemeester zelf laat in een persbericht weten opgezet te zijn met de deal: “Meneer Antonioli is sinds de eerste dagen van het merk een compagnon geweest. Ik ben ontzettend blij met dit nieuwe begin. Het merk zal gevuld worden met nieuwe energie en ik kijk met zekerheid naar de toekomst,” aldus Demeulemeester in een persbericht. De ontwerpster zou niet betrokken worden bij een eventuele herlancering van het label.

Antonioli zelf bijzonder opgezet

Antonioli zegt zelf dat het merk een grote rol in zijn leven heeft gespeeld. “Ik verkocht Demeulemeester niet alleen zelf in mijn winkels, ik draag het ook graag. Toen ik erachter kwam dat het te koop stond, vroeg ik Ann direct om mij te helpen bij het faciliteren van het proces. Ik heb geen financieel objectief. Mijn ultieme doel is om iets prachtig te creëeren, terwijl ik dit modelabel waar ik zoveel van hou zal blijven beschermen.”

Er wordt momenteel nog gezocht naar een creatief directeur. De eerste show zal plaatsvinden tijdens de Paris Fashion Week in maart 2021.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Ann Demeulemeester, Belgische mode.