A.W.A.K.E. Mode in zee met & Other Stories: “België is belangrijk voor mij”
© & Other Stories

A.W.A.K.E. Mode in zee met & Other Stories: “België is belangrijk voor mij”

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

& Other Stories kondigt een nieuwe collab aan met A.W.A.K.E. Mode. Een modelabel dat zowel in Antwerpen als in Londen een voet aan de grond heeft en wereldwijd bekend staat voor zijn buitengewone maar draagbare collecties met een vleugje humor.

/

A.W.A.K.E. Mode werd in 2012 opgericht door Natalia Alaverdian. De naam van het merk, het acroniem van “All Wonderful Adventures Kindle Enthusiasm”, geeft perfect de persoonlijke en unieke visie van de designer weer. Zelf vat ze haar label samen als ‘classics met een dosis joie de vivre’. Samen stelden A.W.A.K.E. MODE en & Other Stories  een geraffineerde, licht surrealistische en baanbrekende collectie samen waarin de grens tussen daywear en avondkledij vervaagt.

Collab met een Belgische toets

Natalia vertelt haar verhalen in een enkel stuk, een hele collectie of zelfs in iemands garderobe. De A.W.A.K.E. Mode designer groeide op in België en heeft haar studio in Londen. Maar sinds begin dit jaar hebben ze een tweede studio opgericht in Antwerpen. Onze modestad heeft ook zeker een invloed op haar werk: “Ik heb de Belgische nationaliteit, manage een Brits merk, heb een atelier in Antwerpen en studeerde in Italië. Al deze multiculturele invloeden en prikkels bepalen mee wie ik nu ben. Ik ben dan ook erg dankbaar voor deze ervaringen en inbreng van verschillende culturen. België maakt hier zeker een belangrijk onderdeel van uit”, vertelt Natalia Alaverdian.

Lees ook: Nieuwe documentaire onthult wantoestanden in Chinese fabrieken van Shein

In de samenwerking met & Other Stories zie je duidelijk het DNA van A.W.A.K.E. Mode terug. Het resultaat is een dromerige, evenwichtige mix van pragmatisme en draagcomfort. “Kenmerkende codes van mijn merk zoals scherpe asymmetrische tailoring en gedeconstrueerde klassiekers vormen de basis van de lijn. De capsule is beknopt, maar nog steeds veelzijdig en omvat een volledige herfstgaderobe, inclusief accessoires”, aldus Alaverdian.

De limited collectie wordt gelanceerd op 27 oktober online en in de & Other Stories winkels.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: & Other Stories, A.W.A.K.E. MODE, Collab.