9 labels waar we veel van mogen verwachten in 2017
© Y Project/Imaxtree

9 labels waar we veel van mogen verwachten in 2017

Leestijd: 2 min

Deze modemerken overtroffen alle verwachtingen in 2016 en hebben nog heel wat voor ons in petto voor 2017. Zeker in het oog houden!

1. Marques’ Almeida

Als we één look moesten kiezen die 2016 precies samenvat dan was het dit silhouet van Marques’ Almeida: tegelijkertijd gesofisticeerd en nonchalant, extreem en toegankelijk, mooi en lelijk. Ja, dat alles, tegelijkertijd.

2. Molly Goddard

Feeërieker dan de silhouetten van Molly Goddard, winnares van de prijs voor opkomend talent op de British Fashion Awards 2016, zul je niet snel vinden. Als favoriet van verschillende modebewuste it-girls, Agyness Deyn trouwde in één van haar jurken en Rihanna werd gespot in een jurk van groene tulle van Goddard, is de Britse ontwerpster vastberaden een vervolg te breien aan haar sprookje.

❄️ Exclusive holiday specials for Nordstrom Space available now ❄️ @oliviakim @radrizzle @nordstrom

Een foto die is geplaatst door Molly Goddard (@mollymgoddard) op

3. Cat’s Brother

Van alle kleine ultra coole Briste labels springt Cat’s Brother het meest in het oog. Het succesverhaal begon met de sweater Rude Boy die werd opgepikt door Ellie Goulding en wat meteen een ongeziene shoppingdrift veroorzaakte. Vervolgens ontdekten we de volledige vintage-geïnspireerde collectie, wat dan ook het einde voor onze bankkaart betekende.

4. Rejina Pyo

Deze jurk domineerde de street style van de laatste Fashion Week. Wij hopen alvast dat de volgende creaties van Rejina Pyo, alter-ego van Phoebe Philo, evenveel fashionista’s zullen inspireren voor de toekomstige modeweken.

5. Reike Nen

De enkellaarzen en moccassins van deze Zuid-Koreaanse ontwerper spreken voor zich. Met hun grafische lijnen en geraffineerd kleurenpalet is elk model even begerenswaardig. Volgens ons heeft Reike Nen het potentieel om de nieuwe Carel te worden.

Reike Nen 16AW Ring ankle boots. #boots #shoes #ankleboots #shoesdesign . . #ReikeNen #레이크넨

Een foto die is geplaatst door Reike Nen_official (@reikenen_official) op

6. Y/Project

In 2016 verruilde Y/Project de schaduw voor de spotlights en in 2017 mikt het label op de sterren. Met zijn revolutionaire streetwear mag de Vlaming Glenn Martens, de man achter het label, zich tot de nieuwe generatie rebelse ontwerpers rekenen die worden toegejuicht door de critici.

Y/PROJECT full look / @thenativefox / #thenativefox #yproject

Een foto die is geplaatst door Y/PROJECT (@yproject_official) op

7. All blues

Een juweel is een beeldhouwwerk op zich. Met die filosofie kunnen de creaties van het Zweedse label All Blues echte kunstwerkjes genoemd worden. De minimalistische juwelen maken voor eens en altijd komaf met het bling-blingimago van juwelen.

DOUBLE 18CT ALL BLUES SNAKES

Een foto die is geplaatst door All Blues (@allbluesofficial) op

8. Calvin Klein

De aanstelling van Raf Simons als hoofd van het Amerikaanse label schept hoge verwachtingen. Simons zal ongetwijfeld vernieuwing brengen in het minimalisme dat Calvin Klein als sinds de jaren 90 zo typeert. Geen paniek, het iconische ondergoed met logo op de elastiek zal blijven voortbestaan!

9. Kim Mee Hye

Vandaag de dag verstaan we onder oorbellen niet enkel meer de eenvoudige stekertjes die we in onze oorlellen dragen. Dat bewijst het Antwerpse label Kim Mee Hye met haar innovatieve creaties die gegarandeerd de aandacht zullen trekken!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: All Blues, Calvin Klein, Cat's Brother, Kim Mee Hye, Marques' Almeida, Molly Goddard, Reike Nen, Rejina Pyo, Y/Project.