70 jaar Longchamp: zo zag het waanzinnige jubileumfeest eruit
© Longchamp

70 jaar Longchamp: zo zag het waanzinnige jubileumfeest eruit

Leestijd: 1 min

Wanneer een prestigieus Franse modehuis zoals Longchamp 70 kaarsen uitblaast, moet dat uiteraard uitgebreid gevierd worden. Hoe? Wat dacht je van een dansfeest in de opera met een glas champagne in de hand? Eén ding is zeker: dit was een feest dat zelfs The Great Gatsby zou doen verbleken van jaloezie.

Waar?

Geen plek zo magisch om een feestelijke soirée te organiseren dan het Parijse operahuis Palais Garnier. Op de trappen werd een majestueuze groene loper uitgerold, en werd je begroet door een haag van bruidsjonkers in smokings met maskers. Binnen was de luxueuze setting ideaal om de geschiedenis van Longchamp te vieren rond een thema dat artistiek directeur Sophie Delafontaine na aan het hart ligt: beweging en dans.

/

Wat?

Longchamp deed beroep op de getalenteerde choreograaf Dimitri Chamblas – voormalig artistiek directeur van de Opera en nu directeur van de opleiding dans aan het Californian Institute of the Arts – om een onverwacht en universeel ballet te creëren. Hij kent de opera als zijn broekzak, en wilde dan ook elke vierkante meter benutten met zijn gezelschap van dertig dansers om de gasten een unieke ervaring te bieden. Dat kan tellen als entertainment…

/

Wie?

Onder de gasten, vele Franse beroemdheden maar ook vrienden van de familie Cassegrain. Maar de absolute eyecatcher die avond was toch wel Kendall Jenner – de nieuwste muze van het huis. Toegegeven, ze was een oogverblindende verschijning in haar op maat gemaakte geborduurde jurk. Verder zagen we ook powerkoppel Vincent Cassel en Tina Kunakey evenals filmpersoonlijkheden zoals Leila Bekhti, Guillaume Canet, Karine Viard en tot slot onze kleine nationale trots, Angèle, wiens vriend mee optrad met het dansgezelschap.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Longchamp, Mode.