7 stijlfouten die je zwaarder doen lijken dan je bent
© Imaxtree

7 stijlfouten die je zwaarder doen lijken dan je bent

Door Emma Verbeke & Joy Flammang
Leestijd: 3 min

Elke vrouw wil er liefst zo stralend mogelijk uitzien in een nieuwe outfit. En goed nieuws: er bestaan wel degelijke leuke kleren voor vrouwen in alle lengtes en maten. Toch moet je met bepaalde zaken rekening houden voor je dat ene hippe kledingstuk uit de rekken haalt. Sommige kleren kunnen je er namelijk ongewild heel wat zwaarder doen uitzien dan je daadwerkelijk bent en dat wil je natuurlijk ten alle kosten vermijden. Zie hier de zeven meest voorkomende stijlfouten.

Er zijn bepaalde stijlregels die iedereen kent. De meeste vrouwen met een buikje kiezen er bewust voor om geen crop top te dragen en kleine vrouwen zullen ook niet snel voor een midirok kiezen. Toch maken we allemaal onbewust stijlfouten waardoor we er zwaarder uitzien dan we zijn. Maar op deze zeven betrap je ons vanaf nu niet meer.

1. Broeken met print

In de winkelrekken vind je veel leuke broeken met print. En toegegeven, een print fleurt meteen je outfit op en het is eens iets anders dan je go-to zwarte jeans. Probleem is echter dat een print meteen extra volume toevoegt aan je benen en billen. Perfect als je heel slanke benen hebt, maar voor vrouwen met een voller achterwerk zorgt een print vaak voor een verzwarend effect.

stijlfouten

Imaxtree

/

2. Te strakke kleding

Prop jij je ook soms in die ene oude jeansbroek, maatje 38, omdat je weigert een grotere maat te kopen? Slecht idee! Te kleine en te strakke kleding doet je meteen veel zwaarder ogen. Ook knopen die niet meer dicht kunnen of een te kleine beha vermijd je beter. Bovendien ziet het resultaat er ook slordig, onverzorgd en vaak ietwat trashy uit. De juiste maten kopen is dus de boodschap.

Two of my favorites ✌☮

Een bericht gedeeld door 90s Nerd (@90s_nerd__) op

/

3. Te veel losse kledij

Mensen met enkele kilo’s te veel hebben vaak de neiging om zich te verhullen in losse kleding. Nochtans is het beter om je figuur in de kijker te zetten dan alles te verstoppen onder vele lagen kledij. De boodschap is vooral niet overdrijven. Combineer een losse, wijde trui met een aansluitende broek en een wijde broek met een aansluitende top. Anders ga je er snel uitzien alsof je een vuilniszak draagt, hoe mooi of duur je kleding ook moge zijn.

Unknown wearing over size look before Jasper Conran.

Een bericht gedeeld door valentina ranieri (@shapesofcharm) op

/

4. Het geen-nek-effect

Je nek is het smalste punt van je lichaam. Als je je nek bedekt met een coltrui, is er geen vrije ruimte tussen je hoofd en lichaam waardoor je lichaam er groter en onnatuurlijk gaat uitzien. Kies eerder voor lange, verticale lijnen in je kleding, want die maken je lichaam visueel langer en dus eleganter. Ook de V-hals is een goede keuze om er langer en slanker uit te zien.

stijlfouten

Imaxtree

/

5. Driekwartbroeken

Er zijn maar weinig mensen die stijlvol een capribroek kunnen dragen. Door de driekwartbroek zien je dijen er dikker uit dan ze werkelijk zijn. Vermijden dus, tenzij je een ware fashionista bent die met alles staat.

/

6. Goedkope stoffen

Toegegeven, sommige dure merken maken zich er ook schuldig aan, maar als je in budgetwinkels shopt, ken je het probleem zeker: op de paspop lijkt het prachtig, maar eens je de kledij van dichterbij bekijkt, blijkt de stof van bedenkelijke kwaliteit. Ook de pasvorm laat vaak te wensen over en trek, spant of bubbelt op al de verkeerde plaatsen. Slecht passende kleding is één van de grootste boosdoeners in dit rijtje, dus daar zeg je vanaf nu best resoluut nee tegen. Let ook op met glanzende stoffen, want ook die verdikken omdat ze elke deukje en bobbeltje accentueren.

@blaireadiebee #fashion #fashionable #style #fashionweek2016 #fashionweek #newyorkfashion #silveroutfit #blaireadiebee

Een bericht dat is gedeeld door @thecupofvanillalatte op

/

7. Millet en bontjassen

Winterjassen bestaan er in alle soorten en maten, maar wil je graag slank voor de dag komen, blijf dan weg van de Millet jassen (zeker de oudere, ‘Michelinmannetjesvariant’) en (synthetische!) bontjassen. Beiden werden vorige winter in oversized versie gespot op menig celebrity. Maar wat kan in Hollywood, kan niet noodzakelijk in Brussel, Antwerpen of (om maar iets te noemen) Mariakerke, dus tenzij je Chaira Ferragni heet en graag op aparte wijze je ultraslanke figuur in de kijker zet, blijf je hier best van weg.

My favorite sneakers @chiaraferragnicollection #TheBlondeSaladGoesToNewYork

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Capri, Gewicht, Kledij, Mode, Stijlfouten, Uiterlijk, Verdikkende kledij.