6 pantyproblemen, 6 panty’s met een plus
©

6 pantyproblemen, 6 panty’s met een plus

Leestijd: 3 min

Voor velen onder ons zijn ze een vervelende noodzaak - ze knellen! ze zitten te hoog! ze ladderen snel! - maar panty's worden steeds meer hightech en lossen met gemak elk pantyprobleem op. 

Het probleem: mijn benen zitten vol deukjes!

De oplossing: de anti-cellulitepanty

Er zijn er al verschillende op de markt (zo creëerde Marks & Spencer de Secret Slimming-panty, € 9,95/2), maar FALKE komt nu met zijn versie van de anti-cellulitepanty. De Cellulite Control-panty (€ 54) oefent druk uit op heel de lengte van je benen waardoor ze belooft de huidstructuur te verbeteren, de bloedsomloop te activeren, het bindweefsel te verstevigen en het silhouet van je benen te verfijnen. (Dat laatste werd volgens een onafhankelijke klinische studie bevestigd.) Je moet de panty natuurlijk wel regelmatig dragen. FALKE raadt aan ze vier weken lang élke dag te dragen en daarna twee dagen per week. (In combinatie met het korte shapewearbroekje krijg je een nog beter resultaat.)

Er is ook een andere soort anti-cellulitispanty die met microdeeltjes in zijn stof werkt. Zo bevat de Panty Anti-Cellulitis Lucy van Insua (€ 8,99, bij Veritas) microkristallen die je benen lichtjes opwarmen waardoor cellulite zou worden bestreden en minder zichtbaar zou worden. Uit labo-onderzoek blijkt dat je de panty minstens 30 dagen lang 6 uur per dag moet dragen voor resultaat. Bonus: de kristallen verdwijnen niet in de wasmachine.

Het probleem: mijn panty zit niet lekker in mijn taille!

De oplossing: de aanpasbare panty 

wolford panty

De Comfort Cut 40 Tights van Wolford.

24 maanden, zo lang had Wolford nodig om een panty met aanpasbare tailleband te maken, de Comfort Cut 40 Tights (€ 39). Simpelweg een knipje, ofte cut, geven op één van de gemarkeerde punten in de tailleband en je panty wordt telkens een halve maat groter. (Je kan tot vier knipjes gaan.) Jouw buik voelt minder als een te strak ingesnoerde salami aan, jij voelt je instant opgeluchter.

Het probleem: mijn benen zijn niet egaal!

De oplossing: de huidkleurige panty 2.0 

Skintones Wheel Wolford

Het Skintones Wheel van Wolford.

Een doorsnee huidkleurige panty doet je benen lijken op die van je veertig jaar oudere grootmoeder? Verschillende merken hebben tegenwoordig een uitgebreid(er) aanbod aan kleurtjes dan bommabeige. Zo heeft Wolford een uitgebreid kleurenpallet zodat ook heel lichte en donkere huidskleuren hun gading vinden. DIM maskeert met zijn Sublim Voile Effet BB Cream-panty (€ 7,99) dan weer oneffenheden op je benen.

Het probleem: ik heb zware benen!

De oplossing: de compressiepanty

FALKE leg energizer panty

De Leg Energizer-panty van FALKE.

Steunkousen helpen enorm als je zware benen hebt omdat ze je bloedsomloop stimuleren, maar toegegeven, echt sexy kan je ze vaak niet noemen. FALKE introduceerde onlangs een ultradunne drukpanty, de Energizer Invisible Panty 15 denier (€ 54), die toch druk uitoefent op je benen en ze modelleert. Heb je het liever wat opaquer? Calzedonia’s 80 Denier Graduated Compression Super Opaque Total Shaper Premium Tights (€ 14,95) geven je benen steun én een mooie vorm.

Het probleem: mijn panty’s hebben meer ladders dan ik in mijn garage!

De oplossing: de ladderresistente panty

Insua panty ladders

De Sylvia-panty van Insua.

De Sylvia-panty van Insua (€ 9,99, bij Veritas) bevat de LYCRA Fusion vezel-technologie die ervoor zorgt dat een gaatje géén ladder wordt. Bovendien bevat de stof ook aloë vera waardoor deze panty je benen de hele dag door hydrateert.

Het probleem: ik ben zwanger!

De oplossing: een zwangerschapspanty 

FALKE 9months panty

De 9months-panty van FALKE.

Een probleem zouden we een zwangerschap niet noemen, maar je groeiende buik komt al eens in de weg te zitten en je gebruikelijke panty past langs geen kanten meer. De oplossing: een zwangerschapspanty met een rekbaar bovenstuk. De FALKE 9months-panty (€ 54) heeft een elastische boord uit siliconevezels die voor een optimale pasvorm zorgt. Een strook onder de buik en onder de rug zorgt voor extra steun, de ingebouwde steunklasse 2 stimuleert de bloedsomloop. Ook de Zwangerschapspanty Kate 70 DEN van Insua (€ 14,99, bij Veritas) heeft een katoenen slipje dat meegroeit met je buik én hem ondersteunt en geeft druk aan je benen voor een massage-effect. Bovendien heeft de panty een anti-transpiratiewerking.

Het probleem: ik heb het snel te warm!

De oplossing: de temperatuurregelende panty

DIM Teint de Soleil panty

Teint de Soleil van DIM

Je moet panty’s aan voor het werk, maar buiten is het 30°C. Of je vindt je benen simpelweg mooier met een panty aan, ook op hete zomerdagen. Dan houdt een panty die op temperatuur reageert je benen koel(er). Zo bevat de Panty Lily Cooling van Insua (€ 7,99, bij Veritas) de Nilit Breeze-technologie die de natuurlijke warmte van de huid reguleert zodat je benen koel blijven. Ook de Teint de Soleil-panty van DIM (€ 7,99) heeft een verfrissend effect dankzij microcapsules met menthol. Die breken open door de wrijving van de panty over je huid en zorgen zo voor een fris effect. (De capsules blijven actief tot 3 à 4 wasbeurten.) Bovendien geeft deze panty je een natuurlijk gebruinde benen-effect. Marks & Spencer houdt het bij de Cool Comfort-technologie die je benen tot vier wasbeurten koel houdt. De panty’s zijn bovendien ladderresistent (Cool Comfort-panty 7 denier, € 7,95). De Britse keten gebruikt ook de Body Sensor-technologie (Body Sensor-panty 40 denier, € 9,95) die je lichaam warm houdt als het buiten koud is en koel als het warm is.

Openingsbeeld: FALKE.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Body Sensor, Calzedonia, Cool Comfort, Dim, Falke, Insua, Marks & Spencer, Mode, Panty, Teint de Soleil, Wolford.