5 bijzondere momenten op de eerste modeshow van Pharrell Williams voor Louis Vuitton
© Louis Vuitton

5 bijzondere momenten op de eerste modeshow van Pharrell Williams voor Louis Vuitton

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 2 min

Op dinsdag 20 juni trapte Pharrell Williams zijn nieuwe avontuur af als artistiek directeur van de mannencollecties van Louis Vuitton. Hier is een terugblik op de show die de Lichtstad in vuur en vlam zette.

/

Virgil Abloh opvolgen als artistiek directeur van een gerenommeerd luxehuis is geen geringe prestatie. Alle aandacht in de modewereld ging gisteravond dan ook uit naar de Franse hoofdstad, waar Pharrell Williams zijn eerste show voor Louis Vuitton gaf tijdens de Men’s Fashion Week. En het valt niet te ontkennen dat de ster er een echte show van maakte!

Lees ook: Affogato en andere opvallende foodtrends voor de zomer

/

De locatie

Bij een uitzonderlijke modeshow hoort een uitzonderlijke locatie. En voor zijn eerste modeshow heeft Pharrell Williams kosten noch moeite gespaard. De show werd gehouden op de Pont Neuf, een bezienswaardigheid in de hoofdstad, niet ver van het hoofdkantoor van Louis Vuitton en de prachtige Art Deco gevel van het onlangs gerenoveerde warenhuis Samaritaine. De Parijse kasseien, voor de gelegenheid bedekt met het emblematische ruitpatroon, dienden als podium, terwijl de gasten aan weerszijden van de brug plaatsnamen. Om deze uitzonderlijke plek te bereiken, gingen de gelukkige gasten aan boord van een boot op de Seine. 

/

De eerste rij

De eerste rij was een gala-avond waardig. Naast de internationale pers en vrienden van het Huis kwamen er ook een heleboel beroemdheden kijken naar de seizoensshow. Rihanna en ASAP Rocky zorgden voor heel wat opschudding toen ze aankwamen, net als Queen B en Jay-Z. Andere beroemdheden waren Jared Leto, Zendaya, Lenny Kravitz, Kim Kardashian, Miranda Kerr, Naomi Campbell, Kelly Rowland, Jayden & Willow Smith, Lewis Hamilton, Savannah & Lebron James, Megan Thee Stallion, Omar Sy, Tyler The Creator en nog veel meer. Een geweldige line-up!

/

De collectie

Louis Vuitton

De lente/zomer 2024 mannencollectie van Louis Vuitton, samengesteld door Pharrell Williams, draait om de zon, een “symbool van kansen, verantwoordelijkheid en verbetering”. De nieuwe artistiek directeur van de mannenlijn van het merk ziet de zon als “een universele levenskracht, een gloed die mensen energie geeft, geneest en verenigt”, ongeacht hun cultuur of geloof. In de hele collectie worden glinsterende patronen, warme kleuren en glinsterende ornamenten gebruikt op kleding en accessoires om een unieke visuele ervaring te creëren. De collectie bevat ook emblematische elementen zoals het Damier patroon, de dandy allure en de Speedy tassen, allemaal begeleid door een zorgvuldig geselecteerde soundtrack.

/

De accessoires

Onder impuls van Pharrell Williams, zelf bekend om zijn avant-gardistische stijl en cutting-edge looks, bleken accessoires echte paradepaardjes. Het huis dat bekend staat om zijn iconische tassen onthulde nieuwe vormen met een dosis fantasie, zoals de boottas of de vernieuwde Speedy. Zonnebrillen waren een ander essentieel element van de show. Pharrell Williams creëerde een collectie innovatieve monturen met gekleurde glazen en unieke details die zijn persoonlijke stijl weerspiegelden.

Lees ook: Werkt de Nivea Crème daadwerkelijk om gespleten haarpunten te herstellen?

/

De afterparty

Louis Vuitton

Met zoveel internationale sterren per vierkante meter was het ondenkbaar om de show niet af te sluiten met een fantastische afterparty. Rapper Jay-Z zette het podium in vuur en vlam, samen met zijn vriend Pharrell. Het was een gedenkwaardige avond om deze adembenemende show in stijl af te sluiten. Pharrell Williams maakte veel indruk met zijn eerste show als artistiek directeur van Louis Vuitton. Parijs vibreerde op het ritme van deze buitengewone avond en het is duidelijk dat de toekomst van het luxehuis er rooskleurig uitziet onder leiding van deze getalenteerde artiest.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Louis vuitton.