3 x sokkencollab
©

3 x sokkencollab

Leestijd: 1 min

Sokken saai? Niet als je je voeten deze herfst in één van deze drie sokkencollabs stopt. 

Filippa K x Swedish Stockings

filippa k swedish stockings

Twee Zweedse merken die het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, dat moet wel leiden tot een collectie milieuvriendelijke sokken en panty’s. milieuvriendelijk? Jawel. Panty’s zijn namelijk een petroleumproduct en worden zo snel verbruikt dat ze een nefaste invloed op het milieu hebben. “Swedish Stockings heeft de kunst van panty’s maken geperfectioneerd door een product met een kort leven duurzaam te maken,” vertelt Nina Bogstedt, creatief directeur bij Filippa K. “We waren zo geïntrigeerd dat we een samenwerking wilden opzetten.” Swedish Stockings produceert zijn sokken enkel met de bijproducten van andere nylon producten, gebruikt vooral zonneënergie, minimaliseert zijn waterverbruik en doet niet aan verspilling.

Tussen € 18 en € 26, in een select aantal boetieks en op de webshop.

Burlington x Nailmatic

burlington nailmatic

Wat krijg je als je twee merken, bekend om hun kleurgebruik, bij elkaar brengt? Teennagels die matchen met je metallic, gestreepte sokken. Burlington en Nailmatic creëerden drie geschenksets met een paar sokken en een bijpassend nagellakje.

€ 20, vanaf oktober beschikbaar. 

Happy Socks x Ellen von Unwerth

happy socks ellen von unwerth

copyright: Ellen von Unwerth

Het Zweedse sokkenmerk gaf fotografe Ellen von Unwerth carte blanche om zijn herfstcollectie te shooten. Het verhaal achter die shoot? Een koppel dieven dringt een huis binnen om sokken en ondergoed, het meest kostbare in huis, te stelen. Terwijl de eigenares het huishouden doet, past het duo sokken en ondergoed die in de tuin hangen te drogen. Het koppel kan net op tijd ontsnappen wanneer de vrouw iets verdachts hoort.

Openingsbeeld van links naar rechts: Filippa K, Happy Socks en Burlington.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Burlington, Collab, Ellen von Unwerth, Filippa K, Happy socks, Kousen, Mode, Nagellak, Nailmatic, Panty, Swedish Stockings.