3 vragen aan Valérie Messika
© Messika

3 vragen aan Valérie Messika

Leestijd: 1 min

Het Parijse juwelenmerk Messika brengt met haar verfijnde, karaktervolle en hedendaagse juwelen vernieuwing in de traditionele wereld van de diamanten. Op amper tien jaar tijd groeide het huis uit tot een modern juwelenimperium en wist het de harten van heel wat celebrity's, waaronder Beyoncé en Bella Hadid, te winnen. Hoog tijd dus om kennis te maken met Valérie Messika, de vrouw achter de juwelen.  

Als dochter van de bekende diamantair André Messika groeide Valérie Messika letterlijk op tussen de diamanten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ze het proces van ruwe diamant tot afgewerkt juweel kent als geen ander. Na een tijd te hebben meegedraaid in haar vaders zaak, besloot ze in 2005 haar eigen merk op te richten. Als kind was het ouderwetse imago van diamanten haar al opgevallen en met Messika wou ze daar verandering in brengen zonder daarbij haar eerbied voor de ambacht van het diamantslijpen te verliezen.

Valérie en haar vader André Messika

Voor Valérie stralen diamanten geluk, speelsheid, sensualiteit en vitaliteit uit. Ze vind het dan ook zonde om diamanten enkel uit de kluis te halen voor speciale gelegenheden. Valérie creëert verfijnde, ergonomisch en hedendaagse juwelen volledig afgestemd op de levensstijl van vandaag. Kortom: diamanten voor de 21ste eeuw.

We waren natuurlijk heel nieuwsgierig naar deze inspirerende vrouw en kregen de kans haar enkele vragen te stellen:

Aan welk stuk uit je persoonlijke juwelencollectie hecht je de meeste waarde?
“Voor mijn 18de verjaardag kreeg ik van mijn grootmoeder een ring met kussenvormige diamant van 10k. Omdat ik een heel goede band had met mijn grootmoeder heeft die ring een grote emotionele waarde. Het is natuurlijk ook een uitzonderlijk mooie steen.”

Heb je een bepaald beautyritueel?
“Gewoonlijk spendeer ik niet zo veel tijd voor de spiegel, maar voor speciale gelegenheden vind ik het leuk om mezelf in de watten te leggen. Dan bel ik meestal mijn vaste make-up artiest want zij kent mijn smaak het best. Ik hou van natuurlijk ogende make-up, met een subtiele eyeliner en zwarte mascara.”

Weet je al wat je gaat dragen voor oudejaarsavond?
“De ideale outfit bestaat voor mij uit een perfect passende Saint Laurent blazer gecombineerd met een mooi paar Gianvito Rossi pumps en een Valentino clutch en als finishing touch de Angel handband en Move halsketting van Messika. Ik hou van de androgyne elegantie van deze look.”

www.messika.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Diamanten, Juwelen, Messika.