Nagelnieuw, Belgisch en bloedmooi: 3 labels van eigen bodem om meteen te ontdekken
© Pers

Nagelnieuw, Belgisch en bloedmooi: 3 labels van eigen bodem om meteen te ontdekken

Leestijd: 1 min

Ons land is misschien niet erg groot, maar toch barst het van het talent. Dat bewijzen de vele getalenteerde ondernemers maar al te goed. Zin om nog meer Belgisch te kopen? Maak dan snel kennis met deze drie labels!

/

Nunchi

Deze zomer onthult het gloednieuwe Antwerpse modelabel Nunchi haar allereerste collectie. En wat voor een! Ontwerpster Isabelle Swaeb begon haar label vanuit de zero waste overtuiging. De collectie, die de naam Aria kreeg, reveleert slechts één silhouette dat telkens met de hand wordt vervaardigd in haar atelier. Stofoverschotten worden verwerkt tot bijzondere bandanas die het perfecte accessoire vormen voor de zomer. Op die manier is Swaeb honderd procent zeker dat geen enkel lapje stof verloren gaat. Het resultaat is een unieke reeks salopettes, die zowel speels, ongedwongen als comfortabel zijn. Nu moet je enkel nog kunnen kiezen tussen alle leuke kleuren en prints!

 

De salopettes kosten 125 euro per stuk. Vanaf 1 mei is de collectie online te koop, vanaf juli kan je het label ook verkrijgen in een pop-up in Knokke. 

/

Wolvis

Maak kennis met Wolvis, een knitwear label dat van elk ontwerp een stukje poëzie maakt. Wolvis werd in 2013 opgericht door Griet Depoorter, een architecte die toch iets wou doen met haar passie voor mode. Het merk lanceert op regelmatige basis een tijdelijke collectie sjaaltjes die ontworpen worden om levenslang gedragen te worden. Ecologische en socio-economische duurzaamheid zijn de hoofdelementen van de filosofie achter Wolvis. Bij de productie van hun wol wordt dan ook geen schadelijke stoffen gebruikt. Door te kiezen voor een kleine voorraad, gaat er bovendien geen enkele grondstof verloren.

Voor elke sjaal van Wolvis betaal je 89 euro. Meer informatie vind je op de website

/

SIKKEMA

Jonne en Manon Sikkema, twee creatieve zussen, sloegen de handen in elkaar om een label te ontwerpen op maat van elke vrouw. Hun visie? Elke vrouw is uniek en dus verdient ze ook een op maat gemaakt antwoord. Het resultaat is SIKKEMA, een collectie van zes basismodellen die tot eindeloze ontwerpmogelijkheden leidt. Kleedjes kunnen omgevormd worden tot een top of een rok, bovenstukken kunnen aangepast worden naargelang het seizoen… De opties zijn eindeloos en als klant wordt je medeontwerper van je eigen kleding.

In hun atelier in Gent ontvangen de zussen alle klanten met veel plezier. Je wordt er opgemeten en bepaalt mee welke stoffen en silhouetten gebruikt zullen worden. Daarna hoef je enkel te wachten om een kledingstuk te ontvangen dat niet alleen uniek is, maar je ook als gegoten zit!

Prijzen vanaf 349 euro. SIKKEMA, Nederkouter 147, Gent. Meer informatie vind je op de website

Meer lezen? Crush of the Day: Anna Maria Blanco, exotische badmode van Belgische bodemCrush of the day: RectoVerso, eindelijk een cool Belgisch sportlabel9 modelabels waarvan je niet gelooft dat ze Belgisch zijn.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Belgisch, Belgisch label, Ik koop Belgisch, Nunchi.