15 looks van Emporio Armani die de pasteltrend voor lente/zomer 2023 doen heropleven
©

15 looks van Emporio Armani die de pasteltrend voor lente/zomer 2023 doen heropleven

Leestijd: 1 min

Op donderdag 22 september presenteerde Emporio Armani in Milaan zijn lente/zomercollectie 2023. Met de nadruk op vloeiende en monochrome looks kondigt deze collectie de comeback aan van een zacht en fris palet: pastel.

/

Toen de eerste modellen de catwalk opliepen bij Emporio Armani, kregen we gaandeweg een garderobe vol chique crèmekleurige ensembles te zien. Het broekpak van Emporio Armani met een jasje met stijve kraag zal waarschijnlijk het favoriete uniform van heel wat werkende vrouwen worden.

Na de tiende look werd een vlaag van kleurrijke silhouetten tentoongesteld. Geen primaire kleuren, maar pasteltinten zoals we eerder ook al bij Max Mara spotten. Vooral een specifieke pastelblauwe tint viel in de smaak van Armani, want hij tekende verschillende looks in de kleur. Denk bijvoorbeeld aan een casual silhouet bestaande uit een lange tuniek en een losse 7/8 broek.

Nog een ander silhouet dat bij ons in de smaak viel: de jas, broek en mocassins in allemaal verschillende tinten pastelblauw. De oorbellen in elektrisch blauwe maken de look af. Het resultaat? Een silhouet dat stukken levendiger is dan een klassieke monochrome outfit.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Emporio Armani.