15 looks van de Max Mara show die we willen dragen voor lente/zomer 2023
©

15 looks van de Max Mara show die we willen dragen voor lente/zomer 2023

Leestijd: 1 min

Op donderdag 22 september 2022 opende het Italiaanse huis Max Mara de tweede dag van de Milan Fashion Week. Een sensuele reis in 49 silhouetten die ons nu al doet dromen van lente/zomer 2023. Deze 15 looks bewijzen dat des te meer.

/

Wat willen we echt dragen als de zomer aanbreekt? Dat is de vraag die creatief directeur Ian Griffiths zich stelde toen hij aan de lente/zomercollectie 2023 voor Max Mara begon. Met weemoed en poëzie besloot hij uiteindelijk terug te kijken naar de jaren twintig aan de Franse Rivièra.

Vrouwelijk kunstenaars en muzes als Zelda Fitzgerald, Dorothy Parker, Eilien Gray, Josephine Baker en Renée Perle beleefden er toen hun hoogdagen, en het is hun stijl die hij vertaalde naar de looks op de catwalk.

Max Mara lente/zomer 2023: de chique eenvoud van de Rivièra-stijl

Sluike jurken, canvas matrozenbroek en flaphoeden weerspiegelden de stijl van deze sterke vrouwen tijdens de modeweek in Milaan. De kleuren schommelden tussen ecru en zwart, via beige, marineblauw en schorsbruin.

Lees ook: Dit wil je weten over de democratische show van Diesel.

Daarnaast koos Griffiths er ook voor – als één van de enigen in Milaan – om met pasteltinten als groen, blauw en geel te werken. Het resultaat was, kortom, een droomgarderobe voor de zomer die iedereen nu al doet uitkijken naar volgend jaar.

Ontdek hieronder onze 15 favoriete silhouetten:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.