100th Territory: een hotspot in het teken van Belgische mode
©

100th Territory: een hotspot in het teken van Belgische mode

Leestijd: 2 min

Maasmechelen Village en MAD Brussels bundelen hun krachten om aanstormend modetalent van eigen bodem te ondersteunen. Op 14 september vond de lancering van '100th Territory' plaats, een unieke experience die je laat kennismaken met de nieuwe lichting ontwerpers.

Onze Belgische mode mag dan nog zo hoog aangeschreven zijn in het buitenland, zelf beseffen we het niet altijd. Tijd om komaf te maken met die Belgische bescheidenheid en als één man – of vrouw – achter onze ontwerpers te staan, dachten ze bij het mode- en designinstituut MAD Brussels en Maasmechelen Village. Daarom slaan de twee partners nu de handen in elkaar om de modetalenten van morgen vandaag al in de spotlights te zetten.

Het resultaat van deze creatieve kruisbestuiving is getiteld: ‘100th Territory’, een verwijzing naar de honderdste hotspot in de Village die 100% in het teken staat van Brusselse mode & design. Een hele maand lang word je ondergedompeld in het creatieve universum van lokale ontwerpers en krijg je een preview van wat er zoal leeft, broeit en bruist in de Brusselse designscene. Grijp alvast naar je kredietkaart want je kan er designer stuks aan zachte prijsjes. Wat je in ‘100th Territory’ te zien krijgt is bovendien een unieke experience die inzoomt op wat Brussel creëert en wat Brussel zelf creatief maakt. De scenografie van de ruimte is in handen van de Brusselse designstudio HIER, een onderdeel van het MAD Lab residency program dat projecten ondersteunt met een sterke focus op sociaal en duurzaam design.

Ontmoet de designers

De ‘100th Territory’ experience selecteerde het werk van zes vrouwelijke ontwerpers die nu al een plaats in je kleerkast verdienen.

1. Doriane van Overeem

Doriane Van Overeem is jong, gedreven en vastberaden om het verschil te maken in de mode-industrie. Haar tijdloze, draagbare stukken zijn bedoeld voor vrouwen die alle facetten van zichzelf durven tonen en niet bang zijn om hun emoties te tonen.

2. Gioia Seghers

Sterke silhouetten met een vrouwelijke uitstraling, powerdressing volgens Gioia Seghers. Haar creaties zijn een ode aan het vrouwelijk lichaam.

3. Marie Laurence Stevigny

Haar strak vormgegeven, veilige en lichtgewicht accessoires zijn de ideale metgezellen voor de drukbezette ‘generation on the go’.

4. 42/54

Het label van ex-athletes Olivia Borlée en Elodie Ouédraogo verenigt mode en functionaliteit in een high-end sportswearlijn. De naam verwijst trouwens naar de gouden toptijd van het Belgische estafetteteam op de Olympische Spelen in 2008.

5. Valentine Witmeur LAB

Valentine Witmeur staat bekend om haar luxueus breigoed en fijne tricots in delicate kleuren en gemaakt van de hoogste kwaliteit Italiaanse garens. Een luxelabel met internationale uitstraling, ontworpen in België.

6. Ireene

Een opwindend spel van vormen en volumes, van geometrie en assymetrie. Minimalisme op z’n Belgisch, getekend Marie Soufflet. Meer info hier.

Nog meer mode op de agenda! Kom in het weekend van 13/09, 20/09, 27/09 naar de ‘MAD DESIGNER TALKS’ van deze ontwerpers. Benieuwd naar de echte verhalen achter de modedefilés? Op 06/10 kun je in dezelfde ruimte terecht voor een exclusieve lezing van Belgische fashion editors die je een round-up geven van de laatste modeweken.

Ontdek ‘100th Territory’ van 14 september tot en met 13 oktober in Maasmechelen Village.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Maasmechelen Village.
www.maasmechelenvillage.com

Commercieel team De artikels van >