10 tips voor een persoonlijke stijl
©

10 tips voor een persoonlijke stijl

Leestijd: 1 min

Er zijn vrouwen met een ogenschijnlijk aangeboren stijl die ons alvast stikjaloers maken, maar er is ook goed nieuws: stijl kan je leren. Nina Garcia - creatief directeur Marie Claire USA en Project Runway - geeft ons 10 tips voor het opbouwen van die benijdenswaardige 'persoonlijke look'.

 1. Hou er een beperkte garderobe op na: enkel de stukken die je echt goed staan. Het is veel makkelijker om uit vijf onweerstaanbare items te kiezen dan uit vijfentwintig minder interessante. Speel niet altijd op veilig, het mag ook leuk zijn. Maar vermijd trends die je niet staan.
 2. Investeer in tijdloze basics: de LBD, het witte hemd, de perfecte jeans, een kasjmieren cardi… Klassiekers die als basis dienen voor je silhouet. Vul aan met accessoires of meer uitgesproken kledingstukken.
 3. Shop met een vleugje drama. Koop enkel iets als het liefde op het eerste gezicht is én je het langer dan één seizoen zal dragen. Let ook op dat het bij je persoonlijke stijl past.
 4. Investeer in goede schoenen. Ga je voor één paar pumps, ga dan voor kwaliteit en overdrijf niet met de hakhoogte.SS16_FILIPPAK_WOMEN_6
 5. Laat je accessoires het werk doen. Een tas, oorhangers of een halssnoer malen niet om een kilootje meer of minder, ze passen altijd. Kies voor persoonlijke eyecatchers: een erfstuk, een souvenir of een antiek horloge. Maar verdrijf niet, hou het steeds bij één opvallend accessoire.
 6. Zoek een goede kleermaker: om kleding in te nemen, oude stuks een nieuwe twist te geven of iets op maat te maken. Vraag naar een goed adresje bij je vrienden of in je favoriete luxeboetiek.
 7. Wees geen fashion victim. Vermijd it-bags en mix en match designermerken met goedkopere labels.
 8. Shop met een budget, zo denk je veel beter na over een aankoop en ga je op zoek naar leuke combinaties tussen duurdere en goedkope aankopen.
 9. Leer de kunst van het mixen. Ga voor het onverwachte en kies daarbij voor verschillende stijlen en stuks. Er is wat oefening voor nodig opdat het er niet te gemaakt gaat uitzien.
 10. Imperfectie mag. Niets zo fout als te hard je best doen. Breek de regels en creëer je eigen stijl.

  SS16_FILIPPAK_WOMEN_13

  Foto’s Filippa K SS16

Meer info: ‘The little black book of style’, Nina Garcia, Uitgeverij Harper Collins.

 

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Lijst, Look, Peronal, Shoppen, Stijl, Styling, Tips.