10 jaar Muller Van Severen: wij stelden Fien Muller enkele prangende vragen
© Hannes Van Severen en Fien Muller

10 jaar Muller Van Severen: wij stelden Fien Muller enkele prangende vragen

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Muller Van Severen, het meest iconische duo uit de Belgische designwereld viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Hun trademarkstijl van strakke lijnen en primaire kleuren wordt voortaan ook gehuldigd in een lijn voor het Deense Hay. In het Design Museum Gent loopt momenteel een tentoonstelling over de twee én er ligt ook een nieuw boek in de winkels. Wij stelden zes vragen aan co-oprichtster Fien Muller. 

/

Wat is de rode draad doorheen jullie 10-jarig bestaan?

“Passie, zonder twijfel.”

Hoe hebben jullie de designwereld in die periode zien evolueren, ook qua duurzaamheid?

“De mentaliteit is veranderd. De bewustwording dat er iets moet veranderen is vergroot. Of er effectief grote veranderingen zijn geweest, kan ik niet met zekerheid zeggen.”

Zijn er ontwerpen die sinds het begin op jullie tekentafel liggen, die zijn blijven evolueren en nog niet zijn uitgebracht?

“Ja, maar die hebben blijkbaar meer tijd nodig. Er zijn bijvoorbeeld ideeën of ontwerpen waar we nog niet het juiste materiaal voor hebben gevonden, of materialen waar we heel graag iets mee willen doen, maar waarvan het ontwerp nog niet op punt staat. Soms valt dat dan allemaal samen, maar niet altijd.”

10 jaar Muller Van Severen

Alltubes-serie van Muller Van Severen

/

Wat is jouw favorieten eigen design?

De Alltubes-serie, de perfecte harmonie tussen poëzie en techniek.”

Jullie visie op maximalisme?

“Maximalisme kan even goed zijn als het minimalisme, maar het gaat over wat je errond doet. Ik kan een minimaal interieur even prachtig vinden, het gaat eerder over de eigenheid ervan, de authenticiteit in het maximalisme of minimalisme.”

Welk tijdperk inspireert jullie?

“Dat zijn modernisme, barok, punk, dadaïsme, renaissance…”

Lees ook: Bar Bulot van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens opent zijn deuren in Antwerpen & Jean-Paul Gaultier verhuurt en verkoopt archiefstukken.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Design, Muller van severen.