Zien: MaxMara’s collectie Metropolis met artiest Liu Wei
© MaxMara

Zien: MaxMara’s collectie Metropolis met artiest Liu Wei

Leestijd: 1 min

Op 15 december stelde vermaard modehuis MaxMara haar pre-herfst-wintercollectie 2017 voor. Het Shanghai Exhibition Center vormde het toneel voor onder andere het resultaat van de samenwerking van het Italiaanse huis met Chinese artiest Liu Wei. 

Liu Wei staat bekend om zijn sculpturale miniatuursteden, indrukwekkende installaties en de terugkerende thema’s verstedelijking en architectuur. 11 stuks in gelimiteerde oplage vinden een evenwicht tussen de essentie van MaxMara en de beeldtaal van de kunstenaar. De stuks, versierd met smaakvol patchwork van lasergesneden wol, alpaca en kasjmier, doen denken aan topografische kaarten van steden en zijn zoals we gewend zijn van MaxMara voorzien van een perfecte snit. Een geslaagd huwelijk tussen Italiaanse know-how en moderne technologie. Je kan de vestimentaire kunstwerken dankzij het see now, buy now-principe nu al aanschaffen.

Niet allen de capsulecollectie maar ook het decor van de runwayshow is van de hand van Liu Wei. Bekijk hieronder de beelden van de gehele collectie.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: AW17-18, Liu Wei, MaxMara.