Wonen in een Sotheby’s optrekje
©

Wonen in een Sotheby’s optrekje

Leestijd: 1 min

Driekwart van de Belgen koopt een huis. Het is ons met de paplepel ingegeven dat we beter kopen dan huren. Ook al zijn daar bedenkingen bij te maken: meestal zijn de aflossingen hoger dan een huur en wanneer je aflossingen afgelopen zijn, is het huis aan renovatie toe.

Of je nu koopt of huurt, Belgen hebben een baksteen in hun maag en dromen graag weg bij herenhuizen met een verhaal of kastelen met parken en vijvers. En voor de enkeling, jij misschien, wordt die droom ook werkelijkheid. Luxevastgoedtak Sotheby’s helpt je vanaf augustus om die droom te verwezenlijken. Ze zijn het aan hun naam verschuldigd om enkel voor prestige en luxe te kiezen…

Immo Sotheby’s

Sotheby’s komt naar je toe: op 15 augustus 2018 opent ze haar eerste Vlaamse Immo-kantoor op de hoek van de Louiza-Marialei en de Frankrijklei in Antwerpen. (Er is parkingplaats!). Vier jaar geleden startte Sotheby’s met een eerste realtykantoor in Brussel, maar de groeiende vraag vanuit Vlaanderen, de boomende haven en het groeiende toerisme lokten hen naar de koekenstad.

Alleen maar pareltjes

Kunstliefhebbers en globetrotters uit alle hoeken van de wereld strijken blijkbaar graag neer in onze regio, rijk aan historisch erfgoed en architecturale pareltjes. “Deze meerwaardezoekers zijn vaak wereldburgers met een hoge levensstandaard”, zegt directrice Henriette Siersema. “Het is belangrijk dat wij hen begrijpen, met hen meedenken en hen aanvoelen. Empathie is het sleutelwoord. Niet voor niets hebben we veel vrouwen in dienst”, lacht de directrice uit Brasschaat. Sotheby’s levert natuurlijk enkel services op maat. “Sommige mensen geven de opdracht op zoek te gaan naar een pand, of geven de criteria door aan wat hun optrek moet voldoen, nog anderen willen dat het interieur ook mee ingericht wordt door onze experten van het veilinghuis.” Een uitzonderlijk gebouw vraagt immers om een uitzonderlijk interieur. Twee dingen waar Sotheby’s in gespecialiseerd lijkt te zijn.

Droom even mee

Vijf foto’s van vijf verschillende domeinen of herenhuizen.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Antwerpen, Historische panden, Immo, Kunstliefhebbers, Realty, Sotheby's, Veilinghuis.