Maak kennis met WNDR WOMAN Doriane van Overeem
© Doriane van Overeem

Maak kennis met WNDR WOMAN Doriane van Overeem

Leestijd: 1 min

Op zondag 11 maart is het zover. Dan organiseert Marie Claire namelijk de tweede editie van haar WNDR WOMAN event. In de foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen worden die dag Belgische merken, en vooral de sterke vrouwen achter die merken, in de spotlights gezet. Op marieclaire.be nemen we alvast even de tijd om de wonder women die aanwezig zullen zijn voor te stellen. Maak kennis met Doriane van Overeem.

Doriane van Overeem is een jonge modeontwerpster die haar opleiding volgde aan La Cambre in Brussel. Na ervaring te hebben opgedaan bij Manish Arora, Bernhard Willhelm, Meadham Kirchhoff en Louise Gray was Doriane klaar om haar eigen weg te volgen en richtte ze haar eigen label op.

Mode draait voor Doriane om veel meer dan om mooie kleren. Ze stelt met haar creaties dan ook de maatschappij in vraag. Onderwerpen als massaconsumptie en de positie van vrouwen in de maatschappij houden haar bezig en die probeert ze op een unieke manier te verwerken in haar collecties.

Daarnaast is Doriane ook een fervente aanhanger van slow fashion. Daarom lanceert ze maar twee collecties per jaar en laat ze haar volledige collecties produceren in België.

Doriane’s creaties kunnen omschreven worden als grunge-chic en combineren gedurfde details als levendige kleuren en ongewone texturen met romantische elementen als franjes en bloemenprints. Ze zijn een weerspiegeling van de ‘Doriane van Overeem’-vrouw die stoutmoedig en charismatisch is, maar tegelijkertijd zich niet schaamt om haar gevoelens te uiten.

Wil je Doriane van Overeem graag beter leren kennen? Kom dan zeker op 11 maart langs op ons WNDR WOMAN event in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Meer info vind je op de Facebookpagina. Vergeet niet je aanwezigheid te bevestigen!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Dit is Belgisch, Doriane van overeem, Internationale Vrouwendag, Slow fashion, WNDR WOMAN.