Waarom de SS21/22-show van Mugler viraal gaat op sociale media
© Mugler

Waarom de SS21/22-show van Mugler viraal gaat op sociale media

Leestijd: 1 min

Deze week vond de SS21/22-show van modehuis Mugler digitaal plaats, en de beelden gingen al snel viraal. Creatief directeur Casey Cadwallader nodigde immers een resem iconische modellen en andere beroemdheden uit om de collectie tonen. 

/

COVID-19 heeft de modekalender flink door elkaar geschud. Heel wat modehuizen tonen nu hun collecties wanneer het hen uitkomt, zo ook Mugler. Creatief directeur Casey Cadwallader toonde deze week, ruim een maand na het einde van de officiële modeweken, het tweede deel van de collectie voor de lente/zomer van 2021/22.

Mugler SS21/22

Cadwallader zwaait al drie jaar de plak bij Mugler, en doet dat met verve. Voor het eerst in lange tijd herleeft de geest van oprichter Thierry Mugler, die het modehuis groot maakte in de jaren tachtig. Het silhouet van Mugler is architecturaal, provocerend, sexy en leunt steevast dicht aan bij de entertainmentindustrie. De couturier liet altijd al Hollywoodsterren, topmodellen en SM-minnaressen naast elkaar op de catwalk paraderen en Cadwallader past diezelfde stijl nu een decennia later terug toe.

Lees ook: Deze zomerjurken wil je in 2021 dragen.

Tijdens de SS21/22-show liepen onder andere transgenderactrices Hunter Schaefer van Euphoria en Dominique Jackson uit Pose mee, naast topmodellen zoals Alek Wek, Bella Hadid, Omahyra Mota en Irina Shayk. Ze liepen echter niet gewoon, maar voerden heuse circusacts uit. Zo wordt Hadid moeiteloos de lucht ingegooid, waarna Schafer vanuit de lucht op de catwalk neerdaalt. De bodysuits met kristallen en asymmetrisch gedrapeerde jurken passen perfect bij de circus meets spookhuis sfeer.

Bekijk de video van de show hieronder:

Lees ook: Deze 3 Belgische modetalenten maken furore in het buitenland.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fashion week, Mugler, Ss21.