Veneir Meubilair: de leukste nieuwkomer in webshopland
© Veneir Meubilair

Veneir Meubilair: de leukste nieuwkomer in webshopland

Leestijd: 1 min

Tromgeroffel! Want het internet heeft er weer een hele leuke webshop bij. Veneir Meubilair luidt de naam en het is de digitale place to be voor al wie op zoek is naar uniek vintage meubilair aan betaalbare prijzen. Wij zijn fan.

Het begon allemaal met een wereldreis. Even helemaal er tussenuit was het idee, en het bleek voor de Leuvense interieurvormgeefster Sanne Vandenberghe ook het startpunt van een nieuwe carrière. “Ik kwam tot de conclusie dat ik terug iets creatievers wou doen tijdens mijn werkuren. Mijn voorliefde voor vintage en interieur is er altijd geweest, maar bleef de laatste jaren wat meer op de achtergrond. Daar wou ik terug verandering in brengen.”

En zo gezegd, zo gedaan. Sanne zei haar baan op, vroeg haar btw-nummer aan, kocht een camionette en rijdt sindsdien heel België rond op zoek naar rommelmarkten en veilingen waar ze unieke stukken haar hart laat stelen. Wat ze vindt, bewonder je sinds vandaag op haar gloednieuwe webshop Veneir Meubilair.

DIY Visitekaartjes. Papier recyclé! #veneirmeubilair #DIY #webshop #vintage #vintageshop #vintagestyle #preloved

Een bericht gedeeld door Sanne Vandenberghe (@veneir_meubilair) op

Het aanbod varieert van Scandinavische meubels tot oude Ikea items, rotan stoelen en andere curiosa. Sanne selecteert op het gevoel, maar heeft wel één duidelijke missie voor ogen “betaalbare tweedehandsmeubels en vintage collector’s items toegankelijk maken voor iedereen, dat is de bedoeling.”

Gelukkig voor ons zit Sanne’s gevoel helemaal juist, want haar webshop is er eentje waar wij zo alles van mee naar huis zouden willen nemen. “De kringloopcentra in België redden in 2016 maar liefst 73.000 ton spullen van de afvalberg. Waarom zouden we maar nieuwe meubels blijven kopen als er al zoveel mooie stukken bestaan?”

Veneir een voorsmaakje.. #veneirmeubilair #webshop #preloved #vintageshop #furniture #vintage #rotan #emmanuelle #pauwstoel

Een bericht gedeeld door Sanne Vandenberghe (@veneir_meubilair) op

Bij Veneir Meubilair koop je dus niet alleen een leuk designstuk, je draagt ook bij tot een meer duurzame wereld door meubels een tweede leven te schenken. Wie doet beter? Sanne. Want ze geeft ook nog interieuradvies. En gaat voor jou op zoek naar dat ene, onmogelijk te vinden stuk dat je al jaren zoekt. Hou je van interieur en unieke decostukken, dan is dit een webadresje om zeker in het oog te houden!

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Deco, Veneit meubilair, Vintage.