Valentino FW21/22 haute couture: de grand finale in Venetië
© Pietro D'Aprano

Valentino FW21/22 haute couture: de grand finale in Venetië

Leestijd: 1 min

Het Italiaanse modehuis Valentino sloot de haute-coutureweek met een magische show af in Venetië. Met een kleurrijke ode aan de schilderkunst belichaamt deze collectie exact waar couture voor staat. Namelijk uitbundige luxe, vakmanschap en mode die écht doet dromen. 

/

De man en vrouw in de straat zullen haute couture nooit kunnen betalen, maar daar gaat het ook niet over. Couture betekent uren handarbeid en nachten doorwerken aan de meest uitzinnige creaties vanuit een atelier in Parijs. Couture leunt veel dichter bij kunst aan dan het toegankelijkere prêt-à-porter, en is voor het grote publiek in de eerste plaats gewoon héél erg fijn om naar te kijken. Want zeg nu zelf: een kanariegele avondjurk of transparante rok bezet met lovertjes doet toch meer dromen dan een pantalon en wit hemd op de catwalk?

Valentino FW21/22 haute couture

Bij Valentino wéten ze dat maar al te goed. Het modehuis staat bekend om haar dromerige, bijna sprookjesachtige jurken. En daar was deze FW21/22 coutureshow nogmaals een prachtig voorbeeld van. Denk fuchsia roze capes met en zonder pailletten, limoengroene vloerlange jurken, en nog meer van dit soort bonte creaties die fel afstaken tegen de historische locatie in Venetië. De vleesgeworden prinsessendroom van elke vrouw zeg maar.

Lees ook: Na 15 jaar verdwijnt de skinny jeans van het toneel.

En als klap op de vuurpijl liepen ook enkele mannelijke modellen mee op de catwalk in snoezige pakjes van glitter en veren. Magnifiek vinden wij.

Bekijk onze favoriete looks:

Lees ook: Phoebe Philo start haar eigen modemerk.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.