De mooiste street styles van Tokyo Fashion Week
© Instagram @rikarin0526

De mooiste street styles van Tokyo Fashion Week

Door Emilie Gharbi en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Vorige week vond de Japanse Fashion Week, gesteund door de e-commerce gigant Amazon, plaats in Tokyo. Op het programma: de collecties van 59 verschillende merken, een traditioneel defilé en een eerbetoon aan alle jonge ontwerpers van het land.

De Amazon Tokyo Fashion Week ging afgelopen maandag van start en die week markeerde tegelijk ook het einde van het seizoen van de fashion weeks. Japan is inderdaad het laatste land dat al haar collecties en modeshows mag presenteren aan de rest van de wereld. Er werd dit jaar extra uitgekeken naar de Japanse Fashion Week, omdat het Fashion Designer Consortium programma er werd ingehuldigd.

Dit programma is een initiatief dat jonge, Japanse ontwerpers ondersteunt om de opvolger te worden van Issey Miyake, Comme des Garçons of Sacai. Het mag niet verbazen dat het land van de rijzende zon heel wat modetrends op de markt brengt met zoveel verschillende invloeden. Tijdens de Amazon Fashion Week werd ook de Man/Woman gepresenteerd, een platform dat de zichtbaarheid van merken op de Japanse markt garandeert.

Wat we hebben onthouden van de Tokyo Fashion Week

We denken vooral terug aan de opvallende ‘maffia’ collectie van TTT_MSW. Het jonge, Japanse label presenteerde zijn allereerste modeshow tijdens de Tokyo Fashion Week. Het merk viel vooral op door de verscheidenheid aan modellen, de moderne outfits met een vleugje van traditionele maatpakken, de ultraheldere satijnen shirts en de cargobroeken met heel veel zakken.

Tijdens de zeven intense dagen kon je naast de vele collectievoorstellingen van de herfst-wintercollecties 2018/2019 ook heel wat leuke outfits spotten op straat. Vele fashionista’s maakten de verre trip om dé trends te onthullen die je volgende winter overal zal zien.

De mode video van vandaag :
Kleurentest hoe ontdek je welke kleuren bij je passen

Het viel ons op dat er vooral heel veel kleurrijke en XXL geruite kleding te zien was in de hippe straten van Tokio. Ook opvallende logo’s en luipaardprints zal je overal zien in het najaar. Tokyo brengt de looks naar een hoger niveau dankzij haar leuke mix aan eerder traditionele en street wear influencers. Ontdek snel onze favoriete street style looks van Tokyo Fashion Week in de onderstaande galerij.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Street style, Tokyo fashion week.