Samsung lanceert The Frame: ingeschakeld een televisie, uitgeschakeld een kunstwerk
© Pers

Samsung lanceert The Frame: ingeschakeld een televisie, uitgeschakeld een kunstwerk

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

Samsung breekt met zijn nieuwste telg het concept televisie volledig open. Voortaan spreken we, als het op een Samsung aankomt, niet meer over tv, maar over Lifestyle tv. Vorig jaar lanceerde het merk al de Serif tv, ontworpen door de Bouroullec broers, en ook dit jaar brengen ze een nieuw designer toestel op de markt. The Frame werd ontworpen door Yves Behar en moet, met de looks van een waar kunstwerk, harmonie in de woonkamer brengen.

Ronan en Erwan Bouroullec – een designerduo dat bekendstaat om zowel hun kunst als hun industriële projecten gaande van juwelen tot architectuur – waren de eerste designers die met Samsung in zee gingen. Zij ontwierpen een tv die in profiel een I-vorm heeft – vandaar de naam Serif TV – waardoor hij op zichzelf kan blijven staan.

Achteraan is de tv afgewerkt met textiel (om kabels te verbergen) en er zijn poten verkrijgbaar om de tv op de grond te zetten. Ideaal in een meer minimalistisch interieur. Het toestel is zo ontworpen dat het op een gewoon meubelstuk lijkt en in elk interieur, opvallend of onopvallend, zijn plaats claimt.

samsung frame tv kunstwerk

Ralph Donkers

Yves Behar was het brein achter het tweede lifestyleproject van Samsung. The Frame werd ontworpen voor de echte designliefhebber die zijn toestel wil personaliseren en liever geen zwart scherm in zijn woonkamer hangt. Wanneer het toestel uit staat, beschik je over een kader dat je zelf kan invullen. Je kan ervoor kiezen om er persoonlijke foto’s in te plaatsen, je kan een van de 100 kunstwerken die op het toestel beschikbaar zijn, selecteren, of je kan in de Art Store zelf een kunstwerk aankopen.

Daarnaast zijn er tal van opties om je foto’s of schilderijen te personaliseren en via de helderheidssensor wordt de warmte en helderheid van het scherm perfect aangepast aan de ruimte. Kaders zijn verkrijgbaar in wit, beige en walnoot, en via een handig systeem kan je de televisie gemakkelijk aan de muur ophangen. Of je kan ervoor kiezen om het toestel op designerpootjes te zetten.

samsung frame tv kunstwerk

Ralph Donkers

De combinatie van tv en kunstwerk in één scherm is een geniale zet van Samsung. De gemiddelde Belg kijkt drie uur per dag tv. Dat betekent dat het scherm voor de overige 21 uur zwart kleurt. Met The Frame zorg je ervoor dat het toestel de overige uren geen storend object is, maar eerder een creatief kader dat een persoonlijke toets geeft aan je interieur.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit. Beide designertoestellen zijn smart-tv’s en bieden dezelfde kwaliteit als eender welk ander Samsung toestel.

De Serif TV is verkrijgbaar bij Vitra. The Frame vind je bij Vitra en bij enkele geselecteerde elektronica dealers. Kostprijs (inclusief kader in kleur naar keuze): €2.399 voor de 55 inch en €3.199 voor de 65 inch.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Design, Lifestyle tv, Samsung, Serif TV, The Frame.