Live @ Paris Fashion Week: Dag 1
© Y/Project

Live @ Paris Fashion Week: Dag 1

Leestijd: 1 min

Maandag verliet ik het zonnige Milaan voor het iets minder zonnige – ok, het druilerige – Parijs. Goed op tijd voor Paris Fashion Week, die de volgende dag van start zou gaan.

Bonjour Paris! #paris #architecture #modeaparis #parisfashionweek #pfw

Een bericht gedeeld door Tine Stoop (@tinestoop) op

En wat voor een start! Dinsdagochtend was ik namelijk uitgenodigd in de showroom van Swarovski om de nieuwe collectie te ontdekken. Ik zou wel vaker mijn dag willen beginnen tussen al dat fonkelend moois.

De collectie weerspiegelt, zoals de naam ‘Urban Fantasy’ doet vermoeden, het wervelende leven in de moderne stad. Zo zijn de geometrische, minimalistische juwelen duidelijk geïnspireerd op de moderne architectuur, en representeren de meer uitbundige en kleurrijke juwelen het nachtleven met zijn flitsende lichten. Mijn favoriet? De oorbellen die doen denken aan prachtige kroonluchters.

Urban Fantasy by @swarovski ❤#pfw #parisfashionweek #swarovski #crystal #jewelry

Een bericht gedeeld door Tine Stoop (@tinestoop) op

Vervolgens trok ik naar het InterContinental Paris Le Grand hotel waar in de prachtige balzaal de presentatie van Paule Ka plaatsvond. Ontwerpster Alithia Spuri-Zampetti wou met de FW17-collectie terugkeren naar de roots van het Parijse modehuis en liet zich inspireren door de Parijse mode door de eeuwen heen. Ik herkende verschillende elementen uit de Franse modegeschiedenis zoals de hoepelrok, de bustierjurk, het mantelpak en de jurk met franjes. De mix ’n match van kleuren en materialen zorgde voor een mooi en interessant geheel.

Paris Fashion Week, hier zijn we! We starten met het defilé van @paulekaofficiel 🌟

Een bericht gedeeld door Marie Claire België (@marieclaire_belgie) op

Mijn eerste dag op Paris Fashion Week sloot ik af met de indrukwekkende show van Y/Project. Voor zijn vrouwencollectie bouwde Glenn Martens, de Belgische ontwerper achter het label, verder op het thema van zijn mannencollectie van afgelopen januari, namelijk 90’s streetwear met een barokke twist. Zo werden jeans, hoodies, tracksuits en bombers rijkelijk versierd met strikken, tulle, drapages en volume werd toegevoegd voor dramatische silhouetten. De voetbalsjaal met gezichten van Louis XVI, Marie Antionette en Anne Boleyn vond ik geweldig!

Urban meets baroque at Y/Project #pfw #parisfashionweek #modeaparis #yproject

Een bericht gedeeld door Tine Stoop (@tinestoop) op

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: BTS Fashion Week, FW17, Glenn Martens, Paris fashion week, Paule Ka, Swarovski, Y/Project.