Paris Fashion Week: onze 10 favoriete momenten
© Veronique Leroy SS17

Paris Fashion Week: onze 10 favoriete momenten

Leestijd: 1 min

Het halfjaarlijkse modecircus loopt op z'n einde met Parijs als last-but-not-least. Wij houden je op de hoogte en delen onze 10 favoriete momenten van de voorbije week…

Parijs was de eerste, oorspronkelijke modestad en vindt dat laatste nog steeds van zichzelf. Internationale pers moet opboksen tegen de vele Franse modebladen om een uitnodiging te pakken te krijgen voor de grote shows van de Franse maisons, de laatste jaren kwamen daar ook bloggers en influencers bij. Maar de talrijke showrooms van grote labels, leuke feestjes en toch wel talrijke niet-Franse modehuizen maken een bezoek aan Paris Fashion Week toch niet tevergeefs.

  1. Sebastien Meunier zette een pracht van een collectie neer voor Ann Demeulemeester, daarover was iedereen het eens. Veel deconstructie, asymmetrie en naast het traditionele zwart en wit ook mooi diepblauw en rood/zwarte strepen.

ann-demeulemeester

2. Jean Touitou startte het APC Bam Bam-feestje met een sneer naar het See now-Buy now concept en fast fashion. Daarna werd de lentecollectie voorgesteld door vrolijk dansende modellen. Dat allemaal in cabaretclub Le Carrousel de Paris.

apc

3. Christian Wijnants defileerde opnieuw en meteen erg succesvol met een collectie die we echt zo in onze dressing zien hangen (vooral de nopjes).

christian-wijnants

4. Een trendkleur die we ons nog herinneren van SS16: geel is een blijver en dook op tijdens heel veel defilé’s zoals hier bij Gauchère.

gauchere

5. Niet alleen zat de collectie echt goed, ook de live muziek bij de Issey Miyake show trok onze aandacht, een optreden van het Open Reel Ensemble, dat muziek maakt met oude bandrecorders, vergezeld van sébuhiroko op haar keyboard. Kijk gewoon zelf even:

 

 

 

issey-miyake

6. De Japans-geïnspireerde collectie van Alithia Spuri-Zampetti, art director bij Paule Ka, werd geshowd in de serres van de Jardin des Plantes, waarbij de collectie soms bijna in het decor verdween.

paule-ka

7. Lila is the new black, of alleszins toch een van de nieuwe kleuren voor SS17. Hier bij de meest Franse van de Belgische designers Veronique Leroy. Trouwens: ook zij leverde prachtig werk af.

veronique-leroy

8. De meningen erover lopen nogal uiteen, maar veilig is het zeker: metallic outfits die ons aan een reddingsdeken doen denken (links DROMe, rechts Wanda Nylon).

wanda-nylon-x-drome

9. Mulberry trok naar Parijs met een showroom vol nieuws na het Londense defilé. De collectie is geïnspireerd op de Britse gewoonte om overal een uniform voor aan te trekken: het werk, school, uitgaan… Veel blazers en stripes, maar ook andere knipoogjes in de womenswear en accessoires.

mulberry-school

10. Zowel Ann Demeulemeester als Dries Van Noten – en nog veel meer andere niet-Belgische labels –  maken opnieuw hun zonnebrillen in samenwerking met het Britse fashionable zonnebrilmerk Linda Farrow.

img_1154

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Ann Demeulemeester, Apc, Designers, Dries Van Noten, Fashion week, Linda farrow, Mulberry, Parijs, Paule Ka, Veronique Leroy.