Oona verwelkomt Belgische designer Eline van Ree
© Pers

Oona verwelkomt Belgische designer Eline van Ree

Door Lore Jans & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

PR-bureau oona voegt weer een nieuwe benijdenswaardige naam toe aan haar New Talent Platform. Het betreft een Belgische designer die kiest voor minimalisme, duurzaamheid en draagbaarheid. Eline van Ree is haar naam en iets zegt ons dat we nog veel van haar zullen horen.

Eline van Ree is een jonge Belgische designer uit Antwerpen. In 2014 liep ze stage bij de Spaanse modeontwerper Josep Abril in Barcelona en besloot ze prompt haar eigen label op te starten. Als slow fashion designer brengt ze slechts één collectie per jaar uit. Dat lijkt weinig, maar Eline compenseert de lage frequentie door stuks te produceren die tijdloos, kwalitatief en duurzaam zijn. En ze krijgt veel bijval in haar aanpak, want meer en meer Belgische designers opteren vandaag de dag voor slow fashion.

Eline van Ree oona minimalistisch duurzaam

Pers

Hoewel Eline resoluut kiest voor een minimalistische stijl, zijn prints haar handelsmerk. Het zijn de details waarin ze haar kunstzinnigheid kwijt kan, een combinatie van haar Belgische roots en haar liefde voor Spanje. Ze laat haar prints dan ook op ambachtelijke wijze produceren in kleine ateliers in Barcelona. “Ik werk vooral met natuurlijke materialen, omdat die de huid doen ademen. Mijn denim haal ik uit stoffenoutlets. De productie van jeans vergt heel veel water dus het zou zonde zijn om resten stof verloren te laten gaan”, aldus Eline.

Voor haar meest recente collectie, Twiggy, zocht van Ree haar inspiratie bij Picasso. De kubistische, abstracte stijl die hij hanteerde om vrouwen te schilderen, is precies wat van Ree ook in haar stukken tracht over te nemen. “Ik probeerde me in te beelden hoe zo’n vrouw er in werkelijkheid zou uitzien en heb deze kubistische vormen van vrouwen proberen te transformeren naar vrouwenkledij”, vertelt de ontwerpster.

Maar Picasso is zeker niet haar enige inspiratiebron. Ook architectuur en culturele invloeden verworden in haar handen tot unieke stukken die wij maar wat graag in onze kleerkast zouden willen!

Eline van Ree ‘Twiggy’ collection at 080 Barcelona Fashion week from Eline Van Ree on Vimeo.

De collectie van Eline van Ree is te koop op haar webshop, bij Harvest Club in Leuven en tot 1 juli in haar pop-upshop in Berchem.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Eline van Ree, New talent platform, Nieuwe collectie, Oona, Twiggy.