NYFW: Backstage bij Desigual met model Céline
© Desigual

NYFW: Backstage bij Desigual met model Céline

Leestijd: 2 min

Gisteren stelde Desigual op New York Fashion Week zijn lente/zomer 2018 collectie voor. Met regie door Jean-Paul Goude en choreografie door Ryan Heffington was het een uiterst vrolijke en energieke show. De Belgische Céline D'Hont Venema liep, of liever danste, mee. Wij mochten haar backstage enkele vragen stellen.

Hoe komt het dat je meeloopt in de Desigual show?

“Ik woon en werk al negen jaar in New York. Momenteel ben ik freelance danser en model. Mijn agent bracht me op de hoogte van de casting voor deze show. Die casting duurde twee dagen en er waren ongelooflijk veel meisjes. Tijdens de casting moesten we ons catwalkloopje tonen, een stuk choreografie van Ryan Heffington dansen en een stuk improviseren. Wist je dat Ryan Heffington ook de Chandelier videoclip van Sia en de campagnevideo van het Kenzo World parfum choreografeerde? Vervolgens moesten we nog naar een fitting. Het was pas daarna dat we te horen kregen of we geboekt waren of niet.”

Here we go! 👄 #NYFW17

Een bericht gedeeld door Céline D’Hont Venema (@celinnyc) op

Waarom denk je dat ze jou gekozen hebben?

“Ik denk dat het een combinatie is van mijn look en mijn manier van dansen. Ze waren op zoek naar heel verschillende types. Dat is ook net het leuke aan deze show. Het gaat niet enkel om uiterlijk, maar ook om persoonlijkheid.”

Desigual

Céline D’Hont Venema

Wat vind je van de collectie?

“Het is een speelse en jonge collectie met invloeden van verschillende culturen. Alle dansers waren in verschillende groepen verdeeld. Zo waren er de bohemians, de Asians en de animals. Ik hoorde bij de animals (lacht). De kleding, de choreografie, het haar en de make-up, de muziek; alles was perfect op elkaar afgestemd. Ik denk dat het echt een indrukwekkende show was.”

Desigual

Céline D’Hont Venema

Wat vind je zo leuk aan New York?

“Het is een bruisende stad en ik vind het fijn dat er zo veel verschillende nationaliteiten zijn. De stad heeft ook veel mogelijkheden te bieden. Vroeger was ik erg close-minded. Ik zag mezelf als een hedendaagse danser en meer niet. Vandaag zeg ik bijna altijd ‘ja’ op nieuwe uitdagingen. Dat heeft New York bij mij teweeggebracht. Ik heb ook veel leuke mensen leren kennen. Mensen die dingen in me zagen waarvan ik zelf niet wist dat ik ze in me had.”

Wat zijn jouw favoriete plekjes in New York?

“Ik ga graag brunchen in Cook Shop. Daar hebben ze de beste bloody mary’s. Mijn favoriete plek om te dineren is Mary’s Fish Camp in de West Village. De lobster rolls zijn er heerlijk! Verder zijn er in New York ook verschillende hippe rooftop bars zoals die van het Public Hotel in Soho en die van The William Vale in Williamsburg. Verder ga ik ook graag chillen op een bankje aan de Hudson River. En als ik heimwee heb, ga ik een Belgisch biertje drinken in BXL Zoute, een restaurant dat uitgebaat wordt door Belgen.”

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Desigual, Jean-paul goude, New york fashion week, NYFW, Ryan heffington, Ss18.