Nike brengt nieuw Air Max design op de markt
© Getty Images

Nike brengt nieuw Air Max design op de markt

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor alle Air Max fans! Nike kondigt met trots een nieuw Air Max design aan, de Air Max 720. Bezitters van een Air Max schoen weten inmiddels dat de schoen lekker loopt. Maar dit model moet je zeker eens uittesten, want Nike beweert dat ze alle verwachtingen op het gebied van comfort overtreffen.

Voorganger Air Max 270

Dit nieuwe model vloeit voort uit zijn voorganger, de Air Max 270.

 

marieclaire_nikeairmax20

Nike

 

De Air Max 270 had een unit met een hoogte van 32 mm, en deze wordt verhoogd tot 38 mm bij het nieuwe model. Daarmee introduceert Nike de grootste hiel-unit ooit in hun Air collectie, wat bijdraagt tot de veerkracht en het comfort van de Air Max 720. De unit is zowel horizontaal als verticaal over 360° zichtbaar, vandaar ook de keuze voor het cijfer 720.

Design

Voor het kleurenpallet van de Air Max 720 haalt Nike zijn inspiratie uit de natuur. Specifiek baseren ze zich op de organische straalbeweging van energie in verschillende natuurwonderen. Euhm, organische wat? Denk aan natuurverschijnselen zoals het noorderlicht, lavastromen, de Melkweg en zonsop-en-ondergangen.

 

Duurzaam

Ook Nike toont aan dat hip en duurzaam een goede combinatie zijn. De Air-unit bestaat voor meer dan 75 procent uit productieafval. Het merk is ervan overtuigd dat ze hun ecologische voetafdruk sterk kunnen verminderen. Met de 720 tonen ze aan dat dit niet ten koste moet gaan van het product, de schoen garandeert uiteraard maximaal comfort.

Andere Nike-modellen

De 720 zal binnenkort nog verschijnen in allerlei verschillende uitvoeringen. Hier alvast een voorsmaakje: Jordan Proto-Max 720.

Ben je een echte Nike-fan? Lees dan ook: 10 vragen aan Nike Lab’s Ryan Belmont en Nike Unlaced: het nieuwe sneakerplatform voor vrouwen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Air Max, Fashion, Mode, Nike, Sneakers.