Monki en RFSU brengen body rights onder de aandacht
© Pers

Monki en RFSU brengen body rights onder de aandacht

Leestijd: 1 min

Monki lanceert samen met de Zweedse organisatie voor seksuele voorlichting RFSU een capsulecollectie. Met die collectie willen ze body rights onder de aandacht brengen en jonge vrouwen wereldwijd meer zelfvertrouwen geven.

RFSU is een Zweedse non-profitorganisatie die werd opgericht in 1933 en die jonge mensen wil informeren over seksualiteit. Dit seizoen slaat de vereniging de handen in elkaar met het eveneens Zweedse modemerk Monki. Aan de hand van een capsulecollectie willen ze body rights onder de aandacht brengen. RFSU definieert body rights als “ieders recht om over zijn eigen lichaam en identiteit te beslissen”.

De samenwerking maakt deel uit van de missie van Monki om jonge vrouwen wereldwijd meer zelfvertrouwen te geven. “De empowerment van vrouwen is de basis van alles wat we bij Monki doen en daarom ben ik zeer trots om onze samenwerking met RFSU te onthullen en jonge vrouwen aan te moedigen om hun body rights op te eisen”, zegt de Managing Director van Monki, Lea Rytz Goldman.

RFSU ziet de samenwerking met Monki dan weer als de ideale gelegenheid om zijn boodschap op grotere schaal te verspreiden. “Naar onze ervaring wordt een trend sterker wanneer mensen de krachten bundelen. We kijken ernaar uit om Monki-klanten overal ter wereld te bereiken en ons samen in te zetten voor body rights”, aldus Hans Linde, voorzitter van RFSU.

De Monki x RFSU collectie bestaat uit limited edition T-shirts en draagtassen die worden gekenmerkt door de citaten “This body got rights” en “Handle with love & respect”. Wil je ook deel uitmaken van de body rights movement? Rep je dan nu naar de dichtsbijzijnde Monki winkel of de Monki webshop.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Body rights, Monki, Rfsu, Women's empowerment.