Live @ Milan Fashion Week: Dag 1
© Instagram @blugirlofficial

Live @ Milan Fashion Week: Dag 1

Leestijd: 2 min

De Fashion Weeks draaien op volle toeren en Marie Claire zou Marie Claire niet zijn als we geen journaliste ter plaatse hadden. Niemand minder dan onze eigen moderedactrice Tine loopt de komende dagen voor jou de rode lopers af in Milaan en Parijs. Wat haar opvalt, waar ze van houdt en waar ze niet van houdt; je leest het de komende dagen elke dag op marieclaire.be. Maandag, startdag, dus bij deze haar eerste verslag.

Today’s program #mfw

A post shared by Tine Stoop (@tinestoop) on

Ik heb de Fashion Weeks altijd nauwlettend vanachter mijn computerscherm gevolgd, maar als kersverse moderedactrice bij Marie Claire is het nu tijd voor the real deal. Spannend! Na een inpakcrisis – je weet wel, het een-kleerkast-vol-moois-maar-niets-om-aan-te-doen syndroom – een veel te vroege wekker en een turbulente landing, kwam ik vrijdagmiddag aan in een bewolkt Milaan. Veel tijd om te bekomen, was er niet, want ik had meteen een eerste afspraak in de showroom van Fratelli Rossetti.

Fratelli Rossetti, de uitvinders van de loafers met kwastjes, staan bekend om hun vakmanschap en innovatieve ontwerpen, en dat is ook duidelijk te zien aan hun nieuwe collectie. Urban duchess was het werkthema, wat resulteert in een vorstelijke collectie vol luxueuze materialen als fluweel en gemetalliseerd leer, broches op de wreef en hoekige vormen. Mijn persoonlijke favoriet? Zonder twijfel de fluwelen muiltjes met fringe – ik zweer het, ze zouden perfect passen in mijn schoenenkast.

We are pleased to introduce you the fringed velvet slippers. #MFW #Rossettiworld

Een bericht gedeeld door Fratelli Rossetti (@fratellirossettiofficial) op

Na een lekkere Italiaanse lunch met de lieve PR-dames van Fratelli Rossetti was het tijd voor mijn allereerste modeshow, die van Blugirl. Ik was bang dat ik te laat ging zijn, maar toen ik op de locatie aankwam, stond er een hele menigte buiten te wachten. Belangrijke Fashion Week les nummer één: modeshows beginnen nooit op tijd!

Maar niet getreurd, ook het wachten is de moeite waard. Zo stond ik bijvoorbeeld op de eerste rij om het circus te zien dat zich op straat afspeelt. Tientallen drummende fotografen die beroemdheden voor hun lens willen krijgen en flanerende bloggers in de gekste outfits die hopen dat ze gefotografeerd zullen worden. Het is een wereld op zich.

Eens binnen, was het echter alle ogen op de catwalk, want dat is waarvoor we hier uiteindelijk zijn. Ontwerpster Anna Molinari haalde voor de FW17/18-collectie van Blugirl inspiratie uit de vele reizen die ze maakte. Dat vertaalde zich naar veel fluweel, kant, felle kleuren en exotische prints. Verder zag je ook duidelijk de Victoriaanse invloeden in de hoge kragen en kanten ruches, en de Russische invloeden in de bonten mutsen.

Blugirl Fall Winter 2017/18 backstage. #enjoythejourney #blugirl #blugirlfw17 #fw17 #mfw #runway

A post shared by blugirl (@blugirlofficial) on

Mijn eerste dag op Milan Fashion Week sloot ik, samen met het merendeel van de Belgische modepers, in stijl af met een diner georganiseerd door het Belgische modeagentschap Fashion Club 70. Morgen staat er weer veel moois op het programma, maar daarover later meer.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Blugirl, BTS Fashion Week, Fashion week, Fratelli Rossetti, Milaan, Modeshow.