Live @ Milan Fashion Week: Dag 3
© Bottega Veneta

Live @ Milan Fashion Week: Dag 3

Leestijd: 2 min

We zijn al aan mijn derde en laatste dag op Milan Fashion Week beland. Time flies when you’re having fun, een gezegde dat meer dan waar blijkt hier in Italië. Maar niet getreurd, vanaf morgen neem ik jullie mee naar Parijs. Maar voor vandaag: Milano!

Wie mijn verslag van dag 2 in Milaan gelezen heeft, weet dat ik de stad en de catwalks verken in het gezelschap van mijn Franstalige collega-moderedactrice Marguerite. En dat is ook op dag 3 niet anders.

In de voormiddag brachten we een bezoek aan de showroom van Bottega Veneta voor een re-see. Eerste indruk van de collectie: heel indrukwekkend! Ontwerper Tomas Maier wou verfijnde en precies afgelijnde silhouetten creëren, zo werd ons verteld, en wat mij betreft, is hij meer dan geslaagd in zijn opzet. Zo zorgden gedetailleerde schouders, geaccentueerde tailles en ronde heupen voor een sterk geheel.

Daarnaast heeft Maier ook veel aandacht besteed aan de details: alle stuks zijn haast even mooi vanbinnen als vanbuiten. Zo zijn jassen, bijvoorbeeld, niet gevoerd, maar gemaakt uit tweezijdig materiaal. Afneembare kragen en zakken maken de stuks veelzijdig en enkel de beste materialen werden gebruikt. Kortom, een prachtige collectie die tegelijkertijd modern en tijdloos is.

Tussen de shows en afspraken door maakten we uiteraard ook wat tijd voor sightseeing. Je hebt tenslotte niet elke de dag de kans om van Milaan te genieten en je bent niet in Milaan geweest zolang je de Duomo niet hebt gezien.

Verder gingen we ook even langs bij de prachtige conceptstore 10 Corso Como. Een must visit als je van mode, lifestyle, lekker eten en een prachtig decor houdt! Het lijkt wel alsof je in een reallife modemagazine terechtgekomen bent.

@azzedinealaiaofficial with #JoeColombo Tube Chairs now on display in the store. (Ground floor)

Een bericht gedeeld door 10 CORSO COMO (@10corsocomo) op

Natuurlijk zag ik tijdens mijn derde dag in Milaan ook enkele modeshows. Mijn favoriet was die van Salvatore Ferragamo. Het was de eerste keer dat ik een staanplaats had, wat ook weer een hele nieuwe ervaring was. De mensen met staanplaatsen worden immers pas in kleine groepjes binnengelaten wanneer alle anderen hun zitplaats gevonden hebben. Helaas komt hier heel wat ellebogenwerk aan te pas, iets wat ik niet wist én waar ik niet goed in ben. Resultaat: ik zat in één van de laatste groepjes die binnen mochten.

Weer een les geleerd, met andere woorden. Gelukkig ben ik groot en kijk ik zelfs vanop de laatste rij gemakkelijk over de hoofden heen tot aan de catwalk. Trouwens, staanplaatsen blijken niet te min voor doorwinterde Fashion-Week adepten, want niemand minder dan Anna Dello Russo, bekende Italiaanse modejournaliste en editor voor de Japanse Vogue, stond naast mij!

Maar even terug naar de kleren op de catwalk. De collectie bestond uit lange, aansluitende silhouetten zoals slipdresses, kokerrokken, kostuumbroeken met hoge taille en rolkraagtruien, met een occasionele donsjas voor wat volume. Het grotendeels gedempte kleurenpalet werd soms opgefleurd met fellere accenten van oranje en violet, terwijl subtiele dierenprints zorgden voor een verrassingseffect.

Ciao Milano, it was a pleasure! #milan #milano #duomo #mfw #milanfashionweek

Een bericht gedeeld door Tine Stoop (@tinestoop) op

Ciao Milano, het was me een waar genoegen. En nu op naar Parijs!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 10 Corso Como, Bettega Veneta, BTS Fashion Week, Duomo, Fashion week, FW17/18, Milan, Salvatore ferragamo.