Messika by Kate Moss: bekijk hier alle beelden van de exclusieve modeshow
© Messika by Kate Moss

Messika by Kate Moss: bekijk hier alle beelden van de exclusieve modeshow

Leestijd: 1 min

Op zondag 3 oktober presenteerden Valérie Messika en Kate Moss hun nieuwe high jewelry collectie ‘Messika by Kate Moss’ in de tuinen van het mytische Hôtel Ritz in Parijs. Het was de eerste keer dat het Franse juwelenhuis een modeshow organiseerde, en vormde daarom een hoogtepunt in de langdurige samenwerking tussen de ontwerpster en het topmodel.

/

Stromae zong in Tous Les Mêmes niet voor niets: “Il n’y a que Kate Moss qui est éternelle”, oftewel “alleen Kate Moss leeft voor eeuwig”. Op haar veertiende – toen nog Katherine Ann Moss uit Croydon – werd ze ontdekt op JFK Airport in New York door het bureau Storm Models. Op haar 47ste boert de Britse nog steeds goed. En ze overtuigde vriend en vijand ook dat ze meer in haar mars heeft dan poseren voor de camera.

Samen met Valérie Messika, de oprichtster van het Franse sieradenmerk Messika Paris, ontwerpt ze bijvoorbeeld ook juwelen. In haar collectie staan vrouwelijkheid en sensualiteit steeds centraal, belangrijke waardes voor de twee powervrouwen. Kate Moss is natuurlijk ook te zien in de campagnebeelden.

Messika by Kate Moss

Afgelopen zondag stelden Moss en Messika hun nieuwe high jewelry collectie voor, die onder andere bestaat uit XXL-oorbellen, ringen in 1920-stijl en 17-karaat peergeslepen kleurloze diamanten, evenals malachiet, turkoois en parelmoer. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het huis organiseerde het merk daar een defilé voor. Messika maakte een uitzondering voor Moss die stelt dat het belangrijk is om juwelen te tonen als deel van een outfit, zoals designers ook tassen voorstellen op de catwalk.

Lees ook: 30 jaar na haar doorbraak staat Kate Moss nog steeds aan de top.

Ter gelegenheid van de show in de tuinen van het Hôtel Ritz in Parijs, nodigden Messika en Kate Moss vrienden en beroemdheden uit die mee de geschiedenis van het huis bepaalden zoals Cardi B, die Messika droeg tijdens de Grammy Awards in 2019, Toni Garn, die Messika op de rode loper droeg van het filmfestival van Cannes en Tina Kunakey, die Messika op verschillende roder lopers droeg.

Als eerbetoon schitterden verschillende modellen, die nauw met het huis samenwerken, op de catwalk met Messika by Kate Moss-juwelen aan, waaronder Taylor HillCindy Bruna, Isabeli FontanaConstance Jablonski en Edita Vilkevičiūtė.

Bekijk de beelden hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Juwelen, Kate moss, Messika, Paris fashion week.