Louis Vuitton verlengt het contract van Nicolas Ghesquière
© Getty Images

Louis Vuitton verlengt het contract van Nicolas Ghesquière

Leestijd: 1 min

Louis Vuitton kondigt in een persbericht de verlenging aan van het contract van Nicolas Ghesquière als artistiek directeur van de damescollecties. De Frans-Belgische modeontwerper zal nog minstens vijf jaar langer bij het modehuis aan de slag blijven. 

/

In de tien jaar dat Nicolas Ghesquière artistiek directeur is van de vrouwencollecties bij Vuitton, is hij blijven verrassen met zijn grote creativiteit en visionaire geest, wat mee bijdroeg aan de monsteromzet van $20 miljard vorig jaar. Het is dan ook geen verrassing dat het luxeconcern LVMH van Bernard Arnault hem bij een van zijn grootste vlaggenschepen in dienst wil houden.

“Het is een grote eer om het verhaal van Louis Vuitton verder te kunnen schrijven. Tien jaar geleden zijn we begonnen met het eerste hoofdstuk en definieerden we een nieuwe identiteit gebaseerd op een ongelooflijk erfgoed en een constante focus op innovatie”, aldus Nicolas Ghesquière. “Ik heb vooral het voorrecht gehad om het talent en de expertise van het modehuis en de teams te benutten om nieuwe codes te ontwikkelen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Bernard Arnault en Pietro Beccari op deze ongelooflijke reis.”

Louis vuitton Nicolas Ghesquière

Louis Vuitton – Ethan James Green

Ook Pietro Beccari, Voorzitter en CEO van Louis Vuitton, is verheugd: “Ik ben ontzettend trots op de samenwerking met Nicolas Ghesquière, een waar creatief genie. Zijn visie op het vrouwenuniversum, met de ontwikkeling van een nieuw, assertief Ready-to-Wear-silhouet, iconische modellen van lederwaren en schoenen, en talrijke buitengewone modeshows, heeft onmiskenbaar bijgedragen aan het succes van Louis Vuitton in de afgelopen tien jaar. Ik kijk ernaar uit om samen verder te bouwen aan de toekomst van Louis Vuitton.” 

Benieuwd naar enkele hoogtepunten van het werk van Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton? Hier ontdek je al onze recensies van zijn shows.

Redactie Marie Claire De artikels van >