Louis Vuitton Cruisecollectie 2018
© Louis Vuitton Cruise Collection 2018

Louis Vuitton Cruisecollectie 2018

Leestijd: 1 min

Vorige zondag stelde Nicolas Ghesquière zijn Louis Vuitton Cruisecollectie 2018 voor in Japan. De collectie werd gepresenteerd in het Miho Museum in Kyoto, waarvan de architectuur geïnspireerd is op Shangri-La, het fictieve paradijs in een geheime vallei in de Himalaya. De uitgelezen locatie voor de show dus, aangezien de versmelting van stad en natuur, die zo eigen is aan Japan, het uitgangspunt vormde voor de collectie. 

Zondag 14 mei kon je op marieclaire.be de show van de Louis Vuitton Cruisecollectie via livestream volgen. Gemist? Herbekijken kan hier. Vandaag zetten we onze favoriete looks voor jou op een rij.

De nieuwe collectie is een eerbetoon aan de Japanse cultuur. Nicolas Ghesquière liet zich inspireren door de verhouding tussen moderniteit en de meer traditionele samenleving, en meer specifiek door de verhouding tussen de levendige moderne stad en de delicate landschappen. “Ik bezocht het Miho Museum enkele jaren geleden en ik was gefascineerd door de opvatting van I.M. Pei (de architect) over de harmonie tussen architectuur en natuur”, aldus Ghesquière. “Deze collectie is de climax van alles wat Japan me gegeven heeft.”

De collectie bestaat uit tunieken die ons doen denken aan schilderijen van Hokusai, truien in jersey en leer zijn geïnspireerd op de uitrusting van samoerai, weelderige jurken lijken zo uit het Noh theater te komen en handtassen en clutches zijn versierd met kabuki maskers.

Verder brengt de collectie ook hulde aan Kansai Yamamoto, een toonaangevende Japanse ontwerper die de weg vrijmaakte voor een generatie Japanse ontwerpers door zijn werk te presenteren tijdens de Parijse modeweken. Symbolen en iconen ontworpen door Yamamoto zijn te zien op tassen en accessoires.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Foto’s: LOUIS VUITTON Women Cruise Collection 2018 © Louis Vuitton Malletier. All rights reserved.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Cruise collection, Kyoto, Louis vuitton, Miho museum, Nicolas ghesquière, Show.