Weekendtip: leer zaterdag je Levi’s 501 customizen in Antwerpen
© Pers

Weekendtip: leer zaterdag je Levi’s 501 customizen in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Op zondag 20 mei is het Levi's 501 Day. Die dag is het exact 145 jaar geleden dat de iconische 501 jeans het levenslicht zag. Om die speciale gelegenheid te vieren, organiseert Levi's op zaterdag 19 mei allerlei leuke activiteiten in de Levi's winkel op de Meir in Antwerpen. Iedereen is welkom!

De Levi’s 501, ook wel bekend als de button fly jeans, was oorspronkelijk een duurzame werkbroek die gedragen werd door mijnwerkers tijdens de goudkoorts in de 19de eeuw. Sindsdien is hij echter uitgegroeid tot een mode-item geliefd bij mensen van verschillende generaties en met verschillende achtergronden. En net dat unieke stukje modegeschiedenis wordt jaarlijks feestelijk herdacht.

Levi's 501 Day

Co-creation workshops

Op zaterdag 19 mei kan je in de Levi’s winkel op de Meir in Antwerpen verschillende co-creation workshops volgen gehost door drie creatievelingen, alsook een Levi’s Tailor Shop brading & lace workshop. Verder zal er om 17:01 (lees 5:01) een showcase door rapper Yung Nnelg plaatsvinden, gevolgd door een DJ-set van Nico Bellagio.

Als kers op de taart lanceert Levi’s een Limited Edition capsulecollectie. De 501 jeans is nu ook beschikbaar in een zomerse variant met pastelkleurige knopen en in variant met rode knopen voor mannen. En of dat nog niet genoeg is, krijgen 501 broeken goudkleurige knopen. Op die manier brengt Levi’s een eerbetoon aan de originele dragers, de goudzoekers, uit 1873.

Levi's 501 Day

Praktisch

Waar? Levi’s winkel, Meir 83, 2000 Antwerpen.

Wanneer? Zaterdag 19 mei vanaf 12 uur.

Wat? Co-creation workshops (12u – 19u), Levi’s Tailor Shop workshop (16u – 19u), 501 gig (17:01u).

Vergeet zeker niet je oude 501 jeans mee te nemen voor de workshops. Je ter plekke een nieuw exemplaar aanschaffen is natuurlijk ook mogelijk! Ga voor meer info naar de Facebookpagina van het event. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 501 day, Co-creation, Customisation, Levi's, Levi's tailor shop, Workshop.