Crush of the Day: De unieke, gerecycleerde lampen van FAREN
© FAREN

Crush of the Day: De unieke, gerecycleerde lampen van FAREN

Leestijd: 1 min

Ze komen uit alle uithoeken van de wereld, maar het is in Antwerpen dat ze omgetoverd worden tot unieke en energie-efficiënte hebbedingen: de lampen van FAREN. Op de flagshipstore is het nog wachten tot begin januari 2019, maar de webshop gaat dit weekend live. Zorg dus dat je er snel bij bent, want weg is weg.

Industrieel design is al jaren hip en nu zelfs het brutalisme terug zijn intrede maakt, is de vraag naar unieke decoratiestukken met een rijk verleden groter dan ooit. En terecht, want er is weinig zou leuk als een oude fabriekslamp op de kop tikken op een rommelmarkt met het idee er je keuken, badkamer of slaapkamer eigenzinnig mee op te fleuren. Maar tussen creatieve ingeving en verwezenlijking ontbreekt helaas vaak een elektricien die je geblutste vondst terug aan de praat krijgt.

Dankzij FAREN is dat probleem nu van de baan. Sanjay Schellekens en Melanie Caitlin Veen – een Antwerps duo dat niets liever doet dan verdwalen in rommelmarkten, tweedehandswinkels en oude, verlaten fabrieken – reizen voor jou naar alle uithoeken van de wereld om uit oude schepen en voormalige industriële panden alle lampen te gaan halen die los en vast zitten.

lampen

FAREN

Oud van buiten, nieuw van binnen

Eens terug met hun buit in Antwerpen wordt de buitenkant opgeblonken (maar niet té, uiteraard) en de binnenkant opgelapt om te voldoen aan de EU regelgeving en ruimte te bieden aan een energiezuinige LED-lamp.

Het resultaat zijn lampen met een boeiend verleden die direct klaar zijn voor gebruik. Elke lamp krijgt trouwens ook een naam mee, kwestie van je pronkstuk te kunnen voorstellen telkens je bezoek over de vloer krijgt. Verlichting met een verhaal, kortom, per stuk te koop of voor kortere of langere periodes te huur.

lampen

FAREN

Reikt je budget niet ver genoeg, maar wil je toch graag een FAREN collectible in huis? Dan kan je aan de slag met de leuke collectie industriële LED-lampen en lichtsnoeren die je tevens op de website vindt. Met 20 lampenbollen om uit te kiezen en 28 vintage snoeren in alle kleuren, motieven en kronkels, vind je zeker iets om een lamp te maken die perfect past bij jouw interieur.

FAREN, Minderbroedersrui 42, 2000 Antwerpen, open vanaf 5 januari. Info en webshop via www.faren.be.

Lees ook Interieurcrush: 9 designlampen die je onmiddellijk in huis wil halen.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Design, Industrieel design, Lamp, Verlichting.