Een handdoek kopen, één dag werk schenken met KISANY
©

Een handdoek kopen, één dag werk schenken met KISANY

Leestijd: 1 min

Met de Give Work-campagne wil KISANY kwetsbare vrouwen uit Oost-Afrika 10.000 dagen werk geven. Daarvoor creëerde het merk een capsulecollectie die je online kan kopen.

Het sociale project KISANY dat kwaliteitsvol  huishoudlinnen maakt geeft vrouwen uit Congo, Rwanda, Madagascar en Kenia de kans om hun leven (en dat van hun gezin) opnieuw in handen te nemen door hen op te leiden tot weefster, naaister of borduurster. Bovendien krijgt elke vrouw toegang tot gratis gezondheidszorg en een microkrediet om te wonen.

Dit knappe initiatief vertaalt zich nu in een nieuwe campagne en een bijhorende capsulecollectie. Die bestaat uit een linnen theedoek en  een tasje met de met de hand geborduurde boodschap ‘Give Work’. Elk verkocht artikel komt overeen met één dag werk. Het streefdoel is 10.000 stuks te verkopen en met andere woorden vrouwen 10.000 dagen werk te garanderen.

KISANY

Nicole Esselen, Isabelle Degryse en Manuela del Marmol, de Belgische vrouwen achter KISANY, werken al meer dan twaalf jaar vrijwillig aan dit sociaal project dat ondertussen al aan meer dan 200 vrouwen werk verschaft.

De theedoek kost € 25, het tasje € 33. De collectie is online verkrijgbaar. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische huishoudlinnen, Give Work, KISANY.