Droom nu al van de volgende zomer met de Kenzo zomercollectie 2018
© KENZO SS18, foto van Marguerite Durant

Droom nu al van de volgende zomer met de Kenzo zomercollectie 2018

Door Marguerite Durant en Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

De zomercollectie 2018 in preview komen bewonderen op een unieke locatie in Parijs tijdens de Kenzo Fashion Week? Dat hoef je ons bij Marie Claire geen twee keer te vragen! Met plezier begaven we ons terug op de middelbare school speelplaats om een collectie te aanschouwen die ons zeer aangenaam verrast heeft.

Onder toeziend oog van de Japanse modeontwerper Kenzo Takada, staken creatieve opperhoofden Carol Lim en Humberto Leon een adembenemende show in elkaar waarbij ze de Aziatische afkomst van het merk en zijn oprichter in de schijnwerpers zetten. Met een casting van modellen afkomstig uit China, Korea, Maleisië, Japan, Californië, Londen en, uiteraard, Parijs creëren ze een echt eerbetoon aan de Aziatische schoonheid.

De casting weerspiegelt de huidige tendens om diversiteit op podia te stimuleren. Deze beslissing werd meteen duidelijk bij het lezen van het boekje dat we bij aankomst ontvingen. Daarin stonden namelijk de muzen en inspiratiebronnen van de collectie opgelijst.

De eerste muze is muziekicoon Ryuichi Sakamoto. Deze Japanse pionier van de elektronische muziek werd door Kenzo omschreven als “de perfecte belichaming van vooruitgang, hervorming, vernieuwing en spirituele verrijking”. Kortom: de ideale persoon om het moderne imago van het merk te vertegenwoordigen.

De tweede muze is Sayoko Yamaguchi, een model en actrice van Japanse origine. We zouden haar kunnen omschrijven als de Twiggy van de jaren ’70, want ze was een van de eerste Aziatische modellen die erin slaagde om ook in het Westen door te breken. Ze is een inspiratiebron voor Takada omwille van de schijnbaar moeiteloze manier waarop ze zich alle looks, hoe verschillend ook, eigen maakt en de originaliteit die ze toont bij het combineren van motieven, prints en kleuren.

De nieuwe zomercollectie 2018 bestaat uit (onder andere) fiets -en skibroeken van kant voor de vrouwen en Japanse baseballtenues voor de mannen. De mengeling van hypnotische kleuren, bloemenprints en glitteraccenten fleuren de zomercollectie helemaal op!

Een applaus voor het Californische duo, Lim en Leon, is dan ook op zijn plaats. Zij hebben met deze collectie bewezen dat het mogelijk is om verfrissend, nieuw en verrassend uit de hoek te komen en tegelijkertijd trouw te blijven aan je eigen verleden.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Catwalk, Kenzo, Parijs, Ss18, Zomercollectie.