Paris Fashion Week: Jacquemus opent met La Bomba
© Imaxtree

Paris Fashion Week: Jacquemus opent met La Bomba

Door Marguerite Durant & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Musée Picasso, maandag 25 september. Het is 21 uur en Paris Fashion Week gaat officieel van start, een dag vroeger dan gewoonlijk. De reden? Simpelweg de beschikbaarheid van het museum. Jacquemus, de rijzende ster van de Franse mode, opent de modeweek.

Als Fransman in hart en nieren neemt de 27-jarige Simon Porte Jacquemus zijn publiek mee naar het zuiden van Frankrijk. Zijn lente-zomer 2018 collectie, die de naam La Bomba meekreeg, zet de vrouwelijke vormen in de verf met warme kleuren, lichte materialen, sensuele snits, knoopwerk en rugdecolletés. De collectie is tegelijkertijd sexy, poëtisch en gevoelig. Met andere woorden, een femme fatale in 48 silhouetten. Dit zijn onze favorieten.

Het thema en de energie van de collectie zetten de toon voor de afterparty. Na de show kwamen heel wat artiesten, beroemdheden, persoonlijkheden uit de modewereld, modellen en stijlvolle onbekenden samen om te feesten. Marie Claire was ook van de partij en vereeuwigde enkele looks.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Jacquemus, Paris fashion week, Pfw, Ready-to-wear, Ss18.