Herfst/winter 22-23 shows: Giorgio Armani tussen helderheid en stilte
© Emporio Armani

Herfst/winter 22-23 shows: Giorgio Armani tussen helderheid en stilte

Leestijd: 1 min

De Italiaanse ontwerper Giorgio Armani presenteerde tijdens de afgelopen Milan Fashion Week zijn collectie voor herfst/winter 2022-2023, waarbij hij als enige designer tot nu toe zijn solidariteit met het Oekraïense volk betuigde.

/

Tijdens de tweede dag van de modeweek in Milaan wierp de oorlog in Oekraïne een donkere wolk over de toekomst van de wereld. Het deed fashion week meteen futiel aanvoelen, en ontwerper Giorgio Armani durfde het als enige aan om dat te benoemen tijdens zijn defilé.

Armani herfst-winter 2022-2023

Elegantie is waarschijnlijk het adjectief dat het Milanese huis van Giorgio Armani het best omschrijft. Met zijn tijdloze snit wist het huis een plaats te veroveren in de garderobe van veel vrouwen en mannen, en bijna vijftig jaar na de opstart van het label biedt het nog steeds tijdloze basisstykken aan met een vleugje originaliteit.

Dit seizoen is het het licht en het spel dat de uitstraling ervan kan brengen in een silhouet de voornaamste inspiratiebron van de Italiaanse ontwerper.

Lees ook: Herfst/winter 22-23 shows: moderne magie bij Max Mara

Een collectie die Giorgio Armani wilde presenteren zonder muziek, en dus in stilte, als eerbetoon aan de kritieke situatie die zich momenteel afspeelt in Oekraïne. De Oekraïense modellen kregen applaus telkens wanneer zij passeerden, wat een warmte toevoegde aan dit kostbare moment.

Op de catwalk brengen jasjes, broeken en luchtige jurken van zijdezacht fluweel of versierd met kleurige accenten licht in een wereld die dat nodig heeft. De ontwerper presenteerde trouwens een extra show op dezelfde dag, zodat al zijn personeel de collectie ook live kon bewonderen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.