Herfst-winter 2023-2024 shows: Louis Vuitton viert Franse mode
© Pers

Herfst-winter 2023-2024 shows: Louis Vuitton viert Franse mode

Leestijd: 1 min

Wat maakt de Franse stijl zo beroemd? Die vraag stelde Nicolas Ghesquière zich bij het ontwerpen van de herfst-winter collectie van dit jaar. "De vraag zelf is een raadsel en wekt een eindeloze fascinatie op", klinkt het.  

/

In 44 looks probeert Ghesquière dus de fundamenten van het huis te vinden. Niet in de stereotypen die de culturele tijdgeest heeft vastgelegd als ‘Frans’, maar eerder in de inherente kwaliteiten en savoir faire die van Louis Vuitton een luxepowerhouse maken.

De collectie benadrukte en ondermijnde op subtiele wijze wat Franse damesmode begeerlijk maakt: gepolijst, chic, sensueel en tijdloos. De eerste helft van de collectie stond in het teken van de typische Franse tailored essentials, zoals een gekrulde blazer, een los gilet of een witte overhemdjurk.

Experimenteel

Lees ook: Vieren of protesteren? Elk land heeft zijn eigen traditie op Internationale Vrouwendag

Later zien we Ghesquière experimenteler worden. Hier worden de silhouetten opgeblazen met overdreven mouwen, uitgesproken en uitstekende bustiers en volumineuze trenchcoats. Zelfs het idee van hoe een Frans meisje zich opmaakt voor koel weer wordt op sartoriale wijze onderzocht.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Louis vuitton.