Herfst-winter 2023-2024 shows: Gucci brengt sexy terug
© Launchmetrics Spotlight

Herfst-winter 2023-2024 shows: Gucci brengt sexy terug

Leestijd: 1 min

Op vrijdag 24 februari 2023 presenteerde Gucci zijn herfst-winter 2023-2024 collectie. Gemaakt door zijn creatieve studio na het vertrek van Alessandro Michele, verkennen de 56 silhouetten een nieuwe definitie van sexy.

/

Op 24 november 2022 kondigde de Kering-groep het vertrek aan van Alessandro Michele, die sinds 2015 artistiek directeur was bij Gucci. Bijna een decennium waarin de ontwerper het Italiaanse modehuis een nieuwe dynamische en maximalistische richting inblies.

De Gucci herfst-winter 2023-2024 collectie is de eerste die niet door Michele is gemaakt en zorgt voor een soepele overgang voordat Sabato de Sarno, in januari aangekondigd als creatief directeur, in september zijn eerste collectie presenteert.

Het is de creatieve studio van het huis die deze collectie van 56 silhouetten bedacht waarin de meest assertieve sensualiteit wordt gecombineerd met een zeer filmisch gevoel voor drama.

Gucci herfst-winter 2023-2024: de show goes on

Wanneer een modehuis van ontwerper verandert, wordt een nieuwe bladzijde omgeslagen. Het laat vaak fans moedeloos en triestig achter, maar veel tijd om te rouwen is er niet. In de mode moet het vooruit, de show must go on.

En net daarom heeft de Gucci herfst-winter 2023-2024 collectie iets verfrissend, net omdat het ergens tussen twee werelden zweeft. Het is enerzijds een eerbetoon aan de vele geniale creatieve directeurs die het modehuis heeft mogen verwelkomen, van Tom Ford tot Alessandro Michele, maar het is ook helemaal iets anders. Sexy, glamoureus, chic en excentriek, en altijd intelligent. Precies zoals het de Gucci-vrouw betaamt.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Gucci, Milan fashion week.