Haute Couture in cowboystijl bij Chanel
© Chanel

Haute Couture in cowboystijl bij Chanel

Leestijd: 1 min

Chanel stelde in Parijs haar nieuwe Haute Couture-collectie voor en ging daarbij voor een cowboy-chique look. Denk: grote hoeden, cowboylaarzen en gedurfde jassen.

Voor de tweede keer op rij ging het modehuis in zee met de Franse installatie kunstenaar Xavier Veilhan om een soort van dromerige speeltuin te bouwen op het terrein van de Étrier de Paris manege. De show werd geopend met een video van Pharrell en muziek van de Franse artiest Sébastien Teller.

Lees ook: 10 zwoele en coole zomergeuren

“In deze nieuwe collectie zijn er pakken en lange jurken zoals Mademoiselle Chanel ze in de jaren 1930 voorstelde: getailleerd naar het lichaam, ook al hebben ze nu stevige schouders, maar even goed geplooide jurken zoals de bruidsjurk”, vertelt Chanel creative director Virginie Viard in een persbericht. “Daarnaast ook kant, ingelegd, opnieuw bewerkt, niet geborduurd, maar opnieuw geverfd. Het palet bestaat uit helder groen, kaki, beige, roze, veel zwart en zilver.”

Het Huis stuurde stukken als eerbetoon voor de manege waar de show plaatsvond de catwalk op. Vrouwelijke kledij met brede hoeden en stoere cowboylaarzen zetten onmiskenbaar de toon voor de collectie.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chanel, Haute couture, Parijs.