Fendi Couture: Lagerfelds inspiratiebron
©

Fendi Couture: Lagerfelds inspiratiebron

Leestijd: 1 min

Feest in Rome: Fendi vierde begin deze maand zijn 90ste verjaardag met een prachtige coutureshow aan de pas gerestaureerde Trevifontein. Over de fontein werd een plexiglazen catwalk aangebracht waardoor de modellen, onder wie Bella Hadid en Kendall Jenner, leken te zweven over het water.

De couturecollectie, gedoopt ‘Legends and Fairy Tales’, is al even feeëriek als de locatie. Karl Lagerfeld liet zich inspireren door de illustraties van artiest Kay Nielsen uit 1914 bij het Noorse sprookje ‘East of the Sun, West of the Moon’, over een meisje op zoek naar (hoe kan het ook anders) de eeuwige liefde.

De collectie is een ode aan het Italiaans vakmanschap, de handen die elk bloemblaadje, elk pareltje op de jurken verwezenlijken, en aan het erfgoed van Duitster Lagerfeld. De bijna magische show zat vol mysterieuze looks en dramatische gewaden.

Hoewel de materialen (heel veel bont) en methoden

best als decadent omschreven kunnen worden, zorgde de meisjesachtige styling voor een romantischere invulling. De modellen kregen strakke poppenkrulletjes en een lieflijke make-uplook aangemeten, als echte sprookjesprinsessen.

Het boek ‘East of the Sun, West of the Moon’ werd recent herprint en uitgegeven door Taschen en is via hun website te bestellen voor € 29,99.

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Couture, Fendi, Kay Nielsen, Legends and Fairy Tales, Rome, Taschen, Trevi.