Hoe Emma Gelaude Paris Fashion Week beleefde
© Emma Gelaude

Hoe Emma Gelaude Paris Fashion Week beleefde

Leestijd: 1 min

Emma Gelaude is al tien jaar actief in de mode. Ze richtte een personal styling agentschap voor België en Nederland en is België’s eerste modeblogger. Ze schreef boeken, is moeder en een feministe die zich graag opkleedt, in de eerste plaats voor zichzelf! Emma was op de fashion week in Parijs die in het teken stond van de Haute Couture. We vroegen ons af hoe Emma Gelaude dat beleefde.

Was het de eerste keer dat je op Paris Haute Couture was?

Ja, ik ben al verschillende keren naar de Pret-à-Porter shows gaan kijken in Parijs, maar dit was mijn eerste Haute Couture experience.

En, hoe was het?

Haute Couture is een gesloten en meer afgeschermde wereld. Het is een magische bubbel van creativiteit, innovatie en vakmanschap waarbij perfectie de norm is. Deze designers en hun teams zijn werkelijk kunstenaars.

Wat was voor jou het hoogtepunt?

Voor mij was het absolute hoogtepunt dat ik de show van Elie Saab Couture heb kunnen bijwonen. Mijn absolute Number 1 designer voor trouwjurken.

Niet dat deze droom snel werkelijkheid zal worden (er hangt namelijk een stevig prijskaartje aan vast), des te meer was het een ongelooflijke ervaring om de prachtige creaties van dichtbij te kunnen zien. Het is nog mooier in het echt dan op foto.

The Disney princesses got nothing on them 🙌🏻 thank you @maccosmetics for this magical experience #MACbackstage

Een foto die is geplaatst door Emma Gelaude (@emmagelaude) op

De meest inspirerende ontmoeting?

Ik heb verschillende inspirerende personen ontmoet, van het creatieve M.A.C team (ondermeer de befaamde Tom Pecheux en Terry Barber) tot ook Kendall Jenner & Bella Hadid.

Dè grote verrassing voor jou?

Het verschil tussen een prêt-à-porter show & haute couture. Haute Couture is veel serener, discreter en gaat integraal over de creaties, de designer, de inspiratie en kortweg het métier. Er is daardoor minder show rond ook.

Welke nieuwe make-up tip wil je delen met ons?

Tijdens de #MACbackstage shoot met Baltasar Gonzalez Pinel (M.A.C Director of makeup Artistry) kregen we zelf een ‘Haute Couture’ make-up ervaring.

Met extreme aandacht voor detail werden we door hem & zijn team in een sneltempo geschminkt & gecoiffeerd. Hij liet ons kiezen tussen 2 looks waarbij ofwel de ogen ofwel de mond gehighlight werd.

Mijn tip is dus dat je met de juiste producten heel vlot een sterke look kan creëren om je favoriete feature in je gezicht te accentueren. Je hoeft dus helemaal geen uren bezig te zijn voor een mooi resultaat als je focust op 1 aspect en weet wat je doet.

Het resultaat van deze shoot is binnenkort te zien in het Marie Claire magazine!

Meer foto’s op haar Instagram account.

Charlotte Deprez De artikels van >

Volleerd foodie, gepassioneerd door reizen, fotografie en technologie, altijd op zoek naar de laatste nieuwe Instagramtrend die de wereld op zijn kop zal zetten.

Tags: Blog, Fashion, Fashion week, Paris fashion week.