Dolce & Gabbana in de koelkast
©

Dolce & Gabbana in de koelkast

Leestijd: 1 min

Altijd al gedacht: had ik nu maar een koelkast die matchte met mijn Dolce & Gabbanajurkje? Goed nieuws: de ontwerpers en Smeg komen met honderd limited edition-koelkasten, in een wel erg kleurrijk jasje gestopt.

Ze zijn allebei Italiaans, dragen allebei lokale ambachten en tradities hoog in het vaandel en zijn allebei trots op hun Made-in-Italy-label. En dus werkten het modehuis Dolce & Gabbana en koelkastfabrikant Smeg opnieuw samen en stopten de FAB28-koelkast, in april voorgesteld op het Internationale Meubelsalon van Milaan, in een artistiek limited edition-jasje.

Daarvoor lieten Domenico en Stefano zich zoals wel vaker inspireren door hun geliefde Sicilië en meer bepaald de traditionele versieringen op Siciliaanse karretjes en uit het marionettentheater. De koelkasten zijn beschilderd met tekeningen van Siciliaanse artiesten, van citroenen over karrenwielen tot Middeleeuwse ridders. Subtiel is het niet, maar (welgestelde) fashionistafoodies vrolijken wel instant hun keuken op met deze high fashion-vorm van Siciliaanse folklore.

Geïnteresseerd in een koelkast? Voor meer informatie mail je naar DGSmeg@smeg.it.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Deco, Dolce & Gabbana, Koelkast, Smeg.