Paris Fashion Week: De Dior SS18 show in foto’s
© Pers

Paris Fashion Week: De Dior SS18 show in foto’s

Door Charlotte Deprez & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Dinsdag konden jullie op marieclaire.be de Dior SS18 show live volgen (herbekijken kan hier). Een overzicht van de mooiste looks en de aanwezige beroemdheden? Dat krijg je uiteraard van ons en wel nu!

Ook aan de Dior spring/summer 2018 collectie ging heel wat onderzoek in de Diorarchieven vooraf. Ditmaal liet artistiek directeur Maria Grazia Chiuri haar oog vallen op een reeks foto’s van Niki de Saint Phalle. Een kunstenares die zich in haar leven en werk heel erg liet leiden door haar emoties. Het is net die vrouwelijke creativiteit die Chiuri erg aanspreekt. Chiuri maakte dan ook gebruik van het levendige kleurenpalet van Niki de Saint Phalle’s kunstwerken en liet dat in dialoog treden met kant, zijde, leer en plastiek.

Met deze collectie wilde Chiuri opnieuw een feministisch statement maken. Zo bevatte de eerste look een gestreept T-shirt met het opschrift ‘Why have there been no great women artists?’. Een vraag die de Amerikaanse kunsthistorica Linda Lochlin zich stelde in haar gelijknamige essay uit 1971. Op die manier wil Chiuri breken met het traditionele mannelijke standpunt in de kunst- en modegeschiedenis.

De looks

De aanwezige beroemdheden (in Dior)

 

 

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Christian Dior, Defilé, Dior, Maria Grazia Chiuri, Paris fashion week, Ss18.