Christian Dior Ready-to-Wear Cruisecollectie 2018
© Dior/Mona Kunh

Christian Dior Ready-to-Wear Cruisecollectie 2018

Door Malvine Sevrin, bewerking Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Vorige donderdag stelde Maria Grazia Chiuri haar eerste Christian Dior Cruisecollectie voor. De show vond plaats in een natuurgebied in Los Angeles, ver van de bewoonde wereld, voor een terugkeer naar de natuur. Herbeleef de show aan de hand van enkele prachtige beelden.

Voor haar eerste Christian Dior Cruisecollectie liet Maria Grazia Chiuri zich inspireren door de ‘Ovale’ collectie van Christian Dior uit 1951. Voor die collectie had Monsieur Dior zich op zijn beurt, net als vele andere artiesten in die tijd, laten inspireren door de ontdekking van de grotten van Lascaux en haar rotswandschilderingen in 1940.

De krachtige dierenafbeeldingen brengen ons terug naar het prille begin van de mensheid en weerspiegelen de relatie tussen mens en natuur. Christian Dior was hiervan zo onder de indruk dat hij prompt een print van de grotschilderingen maakte voor zijn ‘Ovale’ collectie. De collectie verwijst met zijn ronde vormen ook naar de primitieve afbeelding van vrouwelijkheid zoals te zien bij de Venus van Willendorf.

Het is diezelfde visie die de huidige artistiek directeur van Christian Dior wou overbrengen in haar eerste Cruisecollectie: een oude en wilde vrouwelijkheid, verbonden aan de magie van moeder natuur. In het hart van de Upper Las Virgenes Canyon Open Space Preserve vormt een tentenkamp het decor van de Christian Dior Ready-to-Wear Cruise Collection 2018 show.

In volle natuur paraderen wilde, vrouwelijke, haast beestachtige silhouetten. Op de zijde jacquard zijn wolven en andere wilde dieren afgebeeld. Het oker contrasteert sterk met het zwart en de aardetinten. Maria Grazia Chiuri herinterpreteerde ook de feministische tarotkaarten van Vicki Noble en Karen Vogel en blies zo het waarzeggen, een kunst die Christian Dior na aan het hart lag, nieuw leven in.

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Dior

Foto’s: © Christian Dior, Cruise Collection 2018.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Christian Dior, Cruise collectie, Dior, Maria Grazia Chiuri, Mode, Show.